Gündem
19 Şub 2013 10:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

CAN ATAKLI; ''ZAFER MUTLU BUNDAN SONRA SOKAĞA ÇIKAMAZ''

Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı'nın Zafer Mutlu ile ilgili ağır sözleri ortaya çıktı.

1980’li yıllarda Sabah gazetesini beraber yayınlayan Zafer Mutlu ve yakın arkadaşı Can Ataklı’nın eski dostu için çok ağır sözler sarfettiği ortaya çıktı.

Gazeteci Faruk Mangırcı’nın Rahmi Turan’ın hayatını anlattığı "Tirajların Efendisi" kitabında Ataklı’nın eski dostu Zafer Mutlu’yu eleştirirken, "Bundan sonra Zafer’le dost olmamız çok zor.Benim yüzüme bakamaz sadece benim yüzüme mi bakamaz. Normalde Zafer artık insan içine çıkamaz" dediği anlatılıyor.



Mangırcı’nın kaleme aldığı ı "Tirajların Efendisi" kitabında Can Ataklı’nın yakın arkadaşı Zafer Mutlu ile ilgili görüş ve düşünceleri bakın nasıl anlatılıyor:

Zafer Mutlu’nun omurgasındaki sorunları tüm basın camiası biliyordu üstelik yakın arkadaşı Can Ataklı’da röportaj vererek Zafer Mutlu ve Sabah Gazetesi’nde yaşanan olayları anlattığı "Sabah Grubu’nun öyküsü- Amiral battı" adlı kitapta Zafer Mutlu’nun bir daha asla sokağa çıkacak yüzü bulamayacağını belirterek, "Bundan sonra Zafer’le dost olmamız herhalde çok zor. 26 yıldır süren ama anladığım kadarıyla tek taraflı süren dostluk bir kere bozuldu artık. Benim yüzüme bakamaz sanıyorum. Sadece benim yüzüme mi bakamaz. Normalde Zafer insan içine çıkamaz, Dinç Bilgin insan içine çıkamaz. 1990’lardan itibaren Sabah büyük sermaye oyunlarına girmeye başladıkça, büyük paralarla oynamaya başlıyorsun. Büyük paralar kazanıyorsun, plazalar kuruyorsun, aldığın kredilerden bir kısmını nasıl olsa ödeyeceğim diye kendine alıyorsun. Evler, arabalar, yatlar.. Bunlar insanın başını döndürüyor... Bir de güç kazanıyorsun. Mesela bugün sen kendi binan için belediye başkanını değiştirebiliyorsan kendini çok güçlü hissetmeye başlıyorsun. Bir bina yapmışsın ve imar durumundan belediye ile çatışır duruma gelmişsin. Gidiyorsun Ankara’ya, İçişleri Bakanı’na, Başbakan’a. Şikayet ediyorsun. Yasal olarak birşey yapamıyor ama elinde yetki var, Belediye Başkanı’nı görevden alıyor, senin işini hallettiriyor ya da o bölgeyi kesip atıyor, başka bir belediyeye bağlıyor o belediye de ertesi gün senin işini yapıyor" diyordu.