Magazin
31 Ara 2020 13:07 Son Güncelleme: 31 Ara 2020 13:12

Can Ataklı o detayı paylaştı! Milli Piyango tarihinde ilk kez yaşanıyor!

Can Ataklı, yılbaşında vatandaşların gelenekselleştirdiği Milli Piyango alımlarında bu sene düşüş yaşandığını iddia etti. 

Korkusuz yazarı Can Ataklı Milli Piyango biletleri ile ilgili bir yazı kaleme aldı. 

Milli Piyango'nun özellikle özelleştikten sonra “güven endeksi”nin iyice düştüğünü ifade eden Ataklı, "Milli Piyango, sanıyorum tarihinde ilk kez yılbaşı şoku yaşıyor. Onlarca yıldır milyonların büyük umudu olan yılbaşı Milli Piyango biletlerinin bu yıl büyük oranda elde kaldığını sanıyorum." dedi. 

"ELDE KALDIĞININ GÖSTERGESİ"

Çekilişe bir gün kala, Milli Piyango’nun sahiplerine ait olan yayın organlarında yılbaşı çekilişi ve büyük ikramiyenin, “haber paketi” şeklinde reklam edildiğini aktaran Ataklı, "Dünkü Hürriyet’in manşetinde “Milli Piyango özel çekilişi: 100 milyon TL” başlığı vardı.

Bu yıl büyük ikramiyenin 100 milyon lira olduğu iki aydır biliniyor.

Son gün hâlâ bilet kuyruğu fotoğrafları eşliğinde özendirici haber yapılması, biletlerin çoğunun elde kaldığının bir göstergesi sanki." dedi. 

Altaylı şunları yazdı: 

Muhtemelen bu yıl için yapılacak fazla bir şey yok. Buna karşı Milli Piyango’nun yeni sahiplerinin bundan sonrası için oturmaları ve “Biz neden bu kadar güvensiz hale geldik, neden milletin umudu olmaktan çıktık?” diye düşünmeleri ve yeni bir yol çizmeleri gerekir.

DEMİRÖREN HOLDİNG'E AİT 

Demirören Holding’in iştiraki olan ve Varlık Fonu’nun 10 yıl süreyle Milli Piyango’nun işletme hakkını devrettiği Sisal Şans 1 Ağustos 2020 itibariyle faaliyetlerine başlamıştı.