Gündem
10 Ara 2022 22:39 Son Güncelleme: 11 Ara 2022 09:23

Camide kadınla basılan imam hakkında flaş gelişme! Karar verildi, valilik açıkladı

Karabük'te görev yaptığı camide bir kadınla beraberken eşi tarafından yakalanan imam hakkında karar belli oldu. Yapılan suç duyurusunun ardından imamın görevine son verildi.

Karabük Sipahiler Köyü’nde cami imamı Yusuf Ziya S.’nin camide bir kadınla basılması gündem olmuştu.

Eşi tarafından basılan cami imamı Yusuf Ziya S. hakkında, eşinin şikayeti sonrası jandarma ekipleri soruşturma başlatmıştı.

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre, Karabük Sipahiler köyü imamının görevine son verildi.

Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kamuoyu gündemini meşgul eden, İlimiz Merkez Sipahiler Köyü Sözleşmeli Camii imam hatibi Y.Z.S. ile ilgili iddialar üzerine Valiliğimizce (Müftülüğümüzce) ivedi olarak mahallinde soruşturma başlatılmış olup, konuyu incelemek üzere Murakıp görevlendirilmiştir. Konunun hassasiyetine binaen Diyanet İşleri Başkanlığımızdan Müfettiş talebinde bulunulmuş, Başkanlıktan gelen Müfettişler tarafından konu tahkik edilmiş ve adı geçen görevlinin 09/12/2022 tarihinde sözleşmesi feshedilerek görevine son verilmiştir."

NE OLMUŞTU?

Karabük'teki Sipahiler Köyü imamı Yusuf Ziya S., camideki odasında bir kadınla baş başa olduğu sırada eşi tarafından basılmıştı. Camlarını gazete kağıtlarıla kapladığı odasından imamın bir süredir görüştüğü ileri sürülen "Rümesya" isimli bir kadın çıkmıştı. Olaylar üzerine imam hakkında soruşturma başlatılmıştı. 

ETİKETLER
#imam #cami #Karabük