Gündem
16 Mar 2010 17:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:09

ÇALIK KOLLARI SIVADI ARNAVUTLUK'U 3G TEKNOLOJİSİYLE TANIŞTIRACAK!..

Ülkenin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden Albtelecom'u satın alarak Arnavutluk telekomünikasyon pazarına hızlı bir giriş yapan Çalık Grubu ne kadar yatırım yapacak?

Ülkenin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden Albtelecom’u satın alarak Arnavutluk telekomünikasyon pazarına hızlı bir giriş yapan Çalık Grubu, 50 milyon euro’nun üzerinde yatırım yaptığı Albtelecom’un GSM sektöründeki iştiraki Eagle Mobile aracılığıyla ülkeye 3G teknolojisini getirecek.

Enerji, telekom, tekstil, inşaat, finans, medya ve madencilik alanlarında faaliyet gösteren Çalık Holding’in 2008 yılında Arnavutluk’ta satın aldığı Albtelecom’un GSM sektöründeki iştiraki Eagle Mobile, ikinci yıldönümünü Tiran’da, Arnavutluk’u bu yılki Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil edecek olan Juliana Pahsa’nın da aralarında bulunduğu 17 sanatçının katılımıyla düzenlenen büyük bir konserle kutluyor.

Teknik altyapıya 50 milyon euro yatırım
Eagle Mobile’ın ikinci yıldönümü nedeniyle düzenlenen basın toplantısında, teknik altyapı için bugüne kadar 50 milyon euro’nun üzerinde yatırım yaptıklarını söyleyen Eagle Mobile Genel Müdürü Ali Taşkın, 630 bin abonesiyle Arnavutluk'un en genç GSM operatörü Eagle Mobile’ın, piyasadaki monopolü kısa sürede kırarak en uygun fiyatlarla en yenilikçi hizmetleri sunan operatör olduğunu söyledi. 2010’u “büyük rekabet yılı” olarak nitelendiren ve numara taşınabilirliği ile 3G teknolojisini, Arnavutluk yetkililerince yürürlüğe girmesi gereken en önemli projeler olduğunu ifade eden Taşkın, “En yeni ve üstün teknolojiyi Arnavutluk halkına sunmak için hazırız. Bu teknolojinin getirdiği en modern hizmetleri de bütün Arnavutluk'a sunma konusunda yapılacak her adımın takipçisiyiz” diye konuştu.
Mobil mail alışverişini sağlayan mail@mobile hizmetinin de tanıtımını yapan Ali Taşkın, Eagle Mobile abonelerinin cep telefonları üzerinden yahoo, hotmail, gmail ya da diğer adreslerden tüm e-postalarına pratik ve hızlı bir şekilde ulaşabileceklerini ve facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine erişebileceklerini söyledi.

ETİKETLER
#3g #çalık