Gündem
10 Tem 2013 14:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:16

ÇALIK HOLDİNG İFTAR SOFRASINI BU KEZ "BARIŞ"A KURDU!

Çalık Holding, bu yıl iftar sofralarını barış sürecine katkı sağlamak amacıyla Şanlıurfa'da kuruyor.

Çalık Holding’in “İftarımızı Anadolu’da Açıyoruz” kampanyası çerçevesinde gelenekselleşen iftar yemekleri bu yıl, Yeşilay ve Şanlıurfa Valiliği’nin işbirliğiyle Şanlıurfa’da yapılıyor. Tarihi Eyyüb Peygamber Camii avlusunda gerçekleşen iftarların ilk gününde bin kişi oruç açtı.

Geçtiğimiz Ramazan ayında, Van depremininde büyük zarar gören Erçiş’te iftar veren Çalık Holding, bu yıl iftar sofralarını barış sürecine katkı sağlamak amacıyla Şanlıurfa’da kuruyor. İftar yemekleri Ramazan ayı boyunca dinler tarihindeki geçmişi ile dünya kültüründe önemli bir yere sahip olan ve “Peygamberler Şehri” olarak da anılan Şanlıurfa’da, Eyyüb Peygamber Camisi’nde, gerçekleştirilecek. Her gün bin kişinin oruç açacağı iftar yemeklerinin ardından vatandaşlar, Ramazan dolayısıyla düzenlenen çeşitli etkinlik ve söyleşilere de katılabilecekler.

Birlik ve beraberliğe bir adım daha
Geleneksel iftar yemeklerinin 2 yıldır Anadolu’da gerçekleştirildiğini ifade eden Çalık Holding CEO’su Dr. Berat Albayrak ‘Bu yıl iftar yemeklerimiz ile Ramazan’ın ruhuna çok yakışan bir şehirde; Şanlıurfa’da olacağız.  Ramazan ayı biraraya gelmek, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirmek için çok önemli bir değerdir, umarım hepimiz bu ayda yaşanan güzellikleri, paylaşımları, iyilikleri tüm yıl boyunca sürdürürüz. Ülkemizde barış süreci devam ederken, komşu ülkelerde özellikle Mısır ve Suriye’de yaşanan acı gelişmeler bizim de sevincimizi gölgelemektedir. Ramazan ayı vesilesiyle ‘Peygamberler Şehri’nde Şanlıurfalı kardeşlerimizle yapacağımız iftarlarda zulüm altında olan tüm toplumların feraha kavuşması için dua edeceğiz” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’da iftar yemekleri Yeşilay Cemiyeti’nin işbirliği ile gerçekleştirilecek. Bu kapsamda konuşan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ise Ramazan ayının kötü alışkanlıklardan kurtulmak için önemli bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek “Toplumsal geleneğimizde Ramazan ayının bağımlılıklardan kurtulma konusunda çok olumlu bir yeri ve katkısı vardır. Esasen Ramazan ve oruç, insana bağımlı olmamayı, zorlukları iradeyle aşmayı öğreten bir terbiye vasıtasıdır. Oruç bir öğretmendir!” dedi.

Şanlıurfa Valiliği’nin destekleriyle gerçekleştirilen Çalık Holding iftar sofralarına Ramazan ayı boyunca ortalama 30.000 kişi konuk olacak. Ramazan’a yakışır şekilde dualarla başlayacak olan iftar yemeklerinde Yeşilay tarafından tütün kullanımının sağlığa zararları hakkında farkındalık çalışmaları yürütülecek.
Çalık Holding’in Şanlıurfa'daki Ramazan etkinlikleri kapsamında Suriyeli mülteci aileler de unutulmadı. Bu kapsamda Günyüzü Derneği ile başlatılan "Ekmek Karnesi" kampanyasıyla mültecilere Ramazan ayı boyunca her gün 5 ekmek verilecek.

Yerel ekonomiye katkı
Yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmanın yoğunlaştığı Ramazan ayında iftar yemekleri için gerekli tüm malzemeler bölge ekonomisine destek vermek amacıyla yerel işletmelerden temin edilecek.