Gündem
19 Tem 2012 12:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:56

ÇALIK HOLDİNG GELENEKSEL RAMAZAN KAMPANYASINI NEDEN İPTAL ETTİ?

Çalık Holding, her yıl yapılan geleneksel iftar programını iptal ederek, daha anlamlı bir işe imza attı..

Çalık Holding, her yıl yapılan geleneksel iftar programını iptal ederek, depremle sarsılan Van Erciş'te iftar çadırı kuracak.

Beş yıldızlı otellerde ve lüks lokantalarda iftar yapmak yerine Vanlıların gönül sofrasına misafir olup Kızılay çadırında oruç açılacak. Erciş'te kurulacak iftar çadırlarında ramazanda 9 bin kişi iftar yapacak.

Çalık Holding'in "iftarımızı Van'da Açıyoruz" kampanyasına Turkuvaz Medya Grubu tüm yönetici ve çalışanlarıyla destek oluyor. Sabah ve ATV de iftar programlarını iptal ederek bu kampanyada yerini alıyor. Depremin yaralarını sarmakla uğraşan Erciş'te kurulacak iftar çadırında 20-30 Temmuz arasında her gün 900 kişi oruç açacak. Kurulacak kardeş sofrasında 10 gün boyunca toplam 9 bin kişi iftar yapacak, iftar çadırına yerleştirilecek dev ekranda her akşam ATV'nin Hz. Ömer dizisi yayımlanacak.

Konteynırkentteki iftar çadırına 28 Temmuz akşamı, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ve Çalık Holding üst yönetimi, Turkuvaz Medya Grubu yöneticileri, SABAH gazetesi yönetimi ve yazarları da katılacak. Aynı gece Nihat Hatipoğlu iftar ve 29 Temmuz sahur programını buradan gerçekleştirecek. Tüm Türkiye o gece Van'daki depremzedeleri ve deprem gerçeğini bir kez daha hatırlayacak. Çalık Holding, 10 gün sürecek iftar ikramlarında kullanılacak her türlü malzemeyi bölge esnaflarından sağlayacak.

HATİPOĞLU: KUTLUYORUM
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, kampanyaya ilişkin, ‘Allahü Teala'nın en sevmediği sofra fakirin istenmediği, yetimin itip kakıldığı sofradır. Çalık Holding’i böyle bir çabadan dolayı kutluyorum. Nihat Hatipoğlu olarak böyle bir kampanyada yer almaktan memnuniyet duyarım" dedi. Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez de önceki gün düzenlediği basın toplantısında ihtişamlı sofraların, karnavalların, festivallerin ramazanın ruhu ve maneviyatıyla çeliştiğini belirterek, 5 yıldızlı otellerde lüks iftarlar yapılmaması gerektiğini belirtmişti.