Magazin
17 Mayıs 2021 11:46 Son Güncelleme: 17 Mayıs 2021 12:01

Cahit Berkay: Aşı karşıtlarına ne diyeyim, Allah akıl fikir versin

Ünlü sanatçı Cahit Berkay, tanıdığı üç kişinin Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyledi ve aşı karşıtlarını eleştirdi.

Moğollar'ın kurucularından Cahit Berkay, aşı karşıtlarına tepki gösterdi. Berkay, "Aşı karşıtlarına ne diyeyim? Allah akıl fikir versin şu süreçte. Pandeminin ölümcül olduğunu hâlâ idrak edemiyorlar demek ki" dedi.

Berkay, önceki gün kızı ve torunuyla birlikte Cihangir'de görüntülendi. Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi döneminde yaşlıların hareketsiz kaldığını ifade eden Berkay, "65 yaş yasağı var. O yüzden belimi sakatladım. Bel fıtığım vardı, o nüksetti hareketsizlikten. Tedavi oldum ama hareket edemiyoruz. Konserler bitti. Biz pandemi öncesi yoğun çalışıyorduk. Haftada bir konser vardı, şimdi hepsi kesildi. Geçecek diye bekliyoruz" dedi.

Habertürk'ün haberine göre Cahit Berkay, tanıdığı üç kişinin Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyledi. Aşı karşıtlarının hastalığı hafife aldığını belirten Berkay, şöyle devam etti:

"Ben aşımı oldum ama olamayanlar var. Bütün toplumun, belli bir yüzdenin aşı olması lazım ki atlatalım. Ben 74 yaşındayım. Aşı karşıtlarına ne diyeyim? Allah akıl fikir versin şu süreçte. Pandeminin ölümcül olduğunu hâlâ idrak edemiyorlar demek ki. 'Çin aşısı' dedik, küçümsedik. Hiç olmazsa yakalandığın zaman hafif atlatıyorlar, hastaneye düşmüyorsun. Üç yakınım virüs nedeniyle hayatını kaybetti."