Gündem
20 Ara 2010 12:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:53

ÇAĞLAYAN'DA YAPIMI SÜREN ADALET SARAYI'NDA BASIN ODASI OLACAK MI?

TGC yönetimi Çağlayan'da yapımı süren Adalet Sarayı'nda basın odası oluşturulması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'i ziyaret ettiler.

Çağlayan'da yapımı süren Adalet Sarayı'nda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin girişimiyle adliye muhabirleri için 40-50 metrekarelik bir basın odası oluşturulacak.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ve Genel Sekreter Sibel Güneş geçtiğimiz hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'i ziyaret ederek, adliye muhabirlerinin taleplerini dile getirdi.

Başkan Erinç ve Genel Sekreter Güneş, ziyaret sırasında İstanbul'da görev yapan tüm yayın kuruluşlarının adliye muhabirlerinin yararlanabileceği bir basın odası oluşturulmasının gerekliliğini vurguladı. Başsavcı Aykut Cengiz Engin de rahat çalışabilecek geniş bir mekanın muhabirler için ayrılabileceğini söyledi.

328 bin metrekalik bir alana inşa edilen İstanbul Adalet Sarayı'na 326 mahkeme yerleşecek. Hakim ve savcı haricinde 4500 personelin görev yapacağı İstanbul Adalet Sarayı'na günde ortalama 60 bin kişinin geleceği tahmin ediliyor.