Gündem
26 Eyl 2009 09:02 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:52

ÇAĞLAYAN ARKAN MICROSOFT TÜRKİYE'YE VEDA ETTİ!.. PEKİ YENİ GÖREVİ NE?

2003 yılından bu yana Microsoft Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürüten Çağlayan Arkan veda partisi düzenlendi.

Microsoft Türkiye Genel Müdürlüğü görevine 2003 yılında getirilen ve 1 Ekim´den itibaren Microsoft´un Redmond´daki merkezinde Dünya Üretim ve Küresel Kaynaklardan Sorumlu Genel Müdürü olarak yeni görevini devralacak olan Arkan için Microsoft Türkiye Genel Müdürlük binasında veda partisi düzenlendi.

Arkan, burada yaptığı konuşmada, kariyerindeki 25´inci, şu anki görevinde ise 6´ncı  yılını doldurduğunu belirterek, ´´Bize ayrılan sürenin sonuna geldik. 6 yılı iyi geçirdiğimizi düşünüyorum. Zamanın çok çabuk geçtiğini söyleyebilirim´´ dedi.


´´Türkiye Bilişimle Kalkınıyor´´ diye yola çıktıklarını ve Türkiye´nin sorunlarının çözümü için görev üstlendiklerini dile getiren Arkan, şunları kaydetti:


´´Bugün bu vizyon, herkesin benimsediği bir vizyon oldu. Buna çok inanıyoruz. Türkiye´nin bilişim sektörünün bu vizyona sahip çıkacağını düşünüyorum. Kendi adıma da firmam adına da 6 yıla çok şey sığdırdığımızı düşünüyorum.


Rakamlar, büyüme oranları gibi şeyler önemli tabii ama günün gerisine baktığınızda kazanılan dostluklar, yaşanılan güzellikler akılda kalıyor ve ben bu anlamda kendimi çok zengin hissediyorum.´´


Arkan, Microsoft´un Redmond´daki Dünya Üretim ve Küresel Kaynaklardan Sorumlu Genel Müdürü olarak görev alacağını ve göreve geldiği birimin altında havacılık & savunma, otomotiv, yüksek teknoloji & elektronik, ilaç, kimya sanayileri, petrol & doğal gaz ve elektrik/su/gaz dağıtım hizmetlerinden oluşan 7 farklı dikey sektörün barındığını söyledi.


Yöneteceği sektörlerin dünya haritasında çok farklı coğrafyalarda odaklandığına dikkati çeken Arkan, ´´Dolayısıyla yerel değil, global bir göreve gidiyorum. Yöneticiliğini yapacağım bölüm, Microsoft´un toplam cirosunun yaklaşık yüzde 10´unu oluşturuyor´´ diye konuştu.