Gündem
14 Haz 2021 12:18 Son Güncelleme: 14 Haz 2021 13:29

Çağlar Cilara’dan zorunlu aşı çıkışı! ‘Neyini tartışıyoruz…’

Çağlar Cilara, zorunlu aşıyı savunanlara sert tepki gösterdi. Önceki gün zorunlu aşıyı savunan Ersan Şen, “Asker ve polis zoruyla evlerine, iş yerlerine girip yaparsın” demişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı yürütülecek aşılama programında vatandaşları zorlayıcı bir uygulamanın olmayacağını belirtmişti. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, aşıların zorunlu olmayacağına ilişkin daha önce yaptığı açıklamaları anımsatarak, "Aşılama programımız hazır. Vatandaşımızı zorlayıcı bir uygulama olmayacak. Aşının gerekliliğini bilim insanlarımızla toplumumuza anlatarak ikna etme çabası içinde olacağız. Bunun dışında bir uygulama söz konusu olmayacak" ifadesini kullandı.

Toplumdaki bazı kişilerin zorunlu aşıyı savunması, dahası aşı olmayanları ötekileştirmeye yönelik yapılan tutuma, tepki gazeteci Çağlar Cilara'dan geldi.

Cilara, zorunlu aşıyı savunanlara karşı “Zorunlu aşıyı savunmak faşizmdir. İsteyen olur istemeyen olmaz bunun neyini tartışıyoruz” diyerek tepkisini ortaya koydu.

İşte o paylaşım...

 

HAPİS CEZASI ÖNERMİŞTİ

HaberTürk ekranlarında bir canlı yayına çıkan hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, koronavirüs sürecinde yaşanılanlara ve aşılama uygulamasına ilişkin değerlendirmeler yapmış ve “Zorunlu aşıyı çıkarırsın. Dersin ki kardeşim, tıbbi geçerli mazeretin olmamak kaydıyla eğer bu mazeretin yoksa bunun da yaptırımı şudur; 2 yıl, 3 yıl, 4 yıl hapis cezası. Hatta ben zorunlu aşıyı gelir evinde iş yerinde tatbik ederim. Bu gücün varsa uygularsın” ifadelerini kullanmıştı.

Şen, tepki çeken açıklamalarına şu şekilde devam etmişti: “Benim sıram geldiyse, ben aşıya gitmediysem, haklı bir mazeretim yoksa, yaptırımın neyse tatbik edersin. O insanları aşıya mecbur edersin. Veya öyle bir günler olur ki, asker ve polis zoruyla evlerine iş yerlerine girip yaparsın. Bu hayat, her şey mümkün.”