Gündem
25 Oca 2013 10:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:40

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER'DEN ÇAĞDAŞ HUKUKÇULAR'A DESTEK GELDİ; YANINIZDAYIZ!

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇDG), tutuklu avukatlarla ilgili açıklama yaptı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden (ÇGD) Çağdaş Hukukçular Derneği'ne destek geldi. Açıklama yayınlayan gazeteciler, avukatların tutuklanmasını 'tutuklama terörü' olarak değerlendirdi.

"AKP hükümeti, ileri demokrasi aldatmacasıyla oluşturduğu bağımlı yargısını kullanarak, muhalefete  yönelik hukuk kılıfı altında yeni bir tutuklama furyası başlatmıştır. Demokrasi mücadelesinde sık sık yan yana geldiğimiz, omuzdaşımız, adaşımız Çağdaş Hukukçular Derneği başkanı ve üyeleri ile Yürüyüş dergisi ve Yurt gazetesindeki meslektaşlarımıza yönelik tutuklama terörü, “bağımsız yargı” yalanının arkasına gizlenemeyen bir hükümet ve devlet operasyonudur.
Mahkemeler, savcılıklar adeta polis teşkilatının alt kademe “daire başkanlıklarına” dönüştürülmüştür. Adına özel yetkili de deseniz, terör mahkemesi/savcılığı da deseniz nezdimizde darbe hukukunun ürünü Devlet Güvenlik Mahkemelerinin uzantısı olan savcılıklarda ve mahkemelerde artık polis fezlekeleri ile kararlar verilmekte, polisin dediğinin dışında bir işlem dahi yapılamamaktadır. İşte bunun adı polis devletidir. ÇHD’li dostlarımızın tutuklanmasına ilişkin mahkeme kararındaki tarih ve isim skandalları da bunu netlikle ortaya koymuştur.
24 Ocak günü, Avrupa Demokrat Avukatlar (AED ) öncülüğünde “Tehlikedeki Avukatlar Günü” olarak belirlenmiş ve ilk kez 2010 yılında İran’daki avukatlar için bir girişim başlatılmıştır. Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı, İstanbul Şube Başkanı Av. Taylan Tanay, Şube Sekreteri Güçlü Sevimli’nin ve yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu dokuz avukatın tutuklanması ile mesleğini ifa nedeniyle tutuklu bulunan avukatların sayısı 43'e yükselmiştir.
Böyle bir günde, Çağdaş Hukukçular Derneği’nin yönetimi ve üyelerine yüksek dayanışma ve dostluk duygularımızla selamlarımızı gönderiyoruz.
Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu"