Gündem
17 Mayıs 2018 08:39 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:13

Çağatay Ulusoy, Cenk Eren, Gizem Karaca... Karar kesinleşirse ne kadar hapis yatacaklar?

'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan ceza alan Çağatay Ulusoy, Cenk Eren, Gizem Karaca gibi isimler, karar kesinleşirse hepse girecek.

Sözcü gazetesinden Sercan Meriç'in haberine göre; oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün, Hüseyin Orçun Benli, DJ Nuri Kösem ve menajer Ayşe Selin Borankay gibi 34 isim bugün 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Ünlüler, “Uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına ve 80'er lira adli para cezasına çarptırıldılar.

Mahkeme diğer ünlülerden farklı olarak Cenk Eren'e önce 5 yıl hapis cezası verdi. Ancak ticareti yapılan uyuşturucunun kokain olması nedeniyle ceza yarı oranında artırılarak 7 yıl 6 ay hapse çıkarıldı. Bu ceza ise sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 6 yıl 3 ay hapse indirildi. Eren'e 100 lira da adli para cezası verildi.

CEZA KESİNLEŞİRSE NE KADAR YATACAKLAR?

Ünlü isimlerin ilk etapta kararı istinaf mahkemesine taşıyacak. İstinaf mahkemesinden ünlü isimlerin aleyhine bir karar çıktığında süreç Yargıtay’a taşınacak. Avukat Uğur Poyraz, Yargıtay’ın cezaları kesinleştirdiği takdirde, bu isimlerin cezalarının 3’te 2’sini, yani 4 yıl 2 ay ceza alanların 22 ay 20 gün hapis cezası alacağını söyledi.

Poyraz, bu cezanın 10’da birinin kapalı cezaevinde, geri kalanının da açık cezaevinde çekilebileceğini anlattı.