Medya
15 Oca 2023 17:41 Son Güncelleme: 15 Oca 2023 18:36

Cafer Mahiroğlu'nun SADAT çelişkisi... Reklam almadı, 2,5 saat Halk TV ekranını açtı!

Cafer Mahiroğlu'nun 'kanalımızda yer bulamaz" diyerek reklamlarını yayınlamayacağını duyurduğu SADAT'ın Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi'yi Halk TV ekranlarına çıkarttığı ve 2.5 saat süreyle gazetecilerin sorularını yanıtladığı ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TV100’de gazeteci Uğur Dündar’ın programına konuk olduğu yayın, dün akşam banttan yayınlandı. Yayın sırasında ekrana, daha önce CHP liderinin ‘paramiliter kuruluş' olarak tanımladığı SADAT'ın reklamı getirildi.

Kılıçdaroğlu, reklama "O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz..." diye tepki gösterdi. TV100 ise 'reklam servisinin siyasi bilgi eksikliği' olduğunu savunurken, 2 kişiyi işten çıkardı.

SADAT'ın CEO'su Melih Tanrıverdi, CHP'den bir kişinin yayını önceden haber verdiğini belirtirken, Kılıçdaroğlu'nun Halk TV ya da Tele 1'e çıkması halinde bu kanallara da reklam vereceklerini ifade etti.

Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu bu açıklama üzerine şu paylaşımı yaptı: "Halk Tv, paramiliter bir yapının reklamlarına yer vermeyecek kadar hukuka bağlı, demokrasiye inanan milyonların kanalıdır. Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik imalı tehditleriniz, hiçbir parasal güçle kanalımızda yer bulamaz."

Cafer Mahiroğlu'nun 'kanalımızda yer bulamaz" diyerek reklamlarını yayınlamayacağını duyurduğu SADAT'ın Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi'yi Halk TV ekranlarına çıkarttığı ve 2.5 saat süreyle gazetecilerin sorularını yanıtlamasına izin verdiği ortaya çıktı.

17 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşen yayında Tanrıverdi, SADAT'ın "İslam Birliği’nin kurulması için mi" çalıştığı, "gayrı nizami harp faaliyeti" iddiaları başta olmak üzere birçok konuda kendisine yöneltilen sorulara cevap vermişti.