Gündem
12 Mar 2023 10:10 Son Güncelleme: 12 Mar 2023 11:18

Çadırlara Kızılay logosu bastıran Bursa İl Milli Eğitim müdürü görevden alındı

Gaziantep'ten alındıktan sonra Bursa'da üzerlerine logo yapıştırılarak deprem bölgesine gönderilen çadırlara ilişkin olaya adı karışan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür görevinden alındı.

Serkan Gür hakkında yolsuzluk soruşturmaları bulunuyordu.  Resmi Gazete'de yayınlanan cumhurbaşkanı kararıyla, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür'ün görevine son verildi. Karar yürürlüğe girdi. 

BAKANDAN ÖVGÜ GELMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 18 Şubat’ta Bursa Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde depremzedelere çadır üretmek için atölyeler kurulduğunu, metal aksamların bu okuldaki atölyelerde üretildiğini, kumaş malzemesinin ise Osmangazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin atölyesinde dikildiğini söylemişti. 

Özer’e AFAD standartlarında üretilen 410 adet afet çadırın, tırlara yüklenerek 22 Şubat’ta Bursa’dan deprem bölgesine gönderildiğini söylemişti.

SKANDALI EĞİTİM İŞ ORTAYA ÇIKARMIŞTI

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, 7 Mart'ta yaptığı basın açıklamasında, Bursa'daki okullarda üretildiği söylenen çadırların Antep’ten satın alınarak Bursa’ya üzerine logo basılması için getirildiğini ve sonrasında deprem bölgesine gönderildiğini söylemişti.

Yeliz Toy ise 7 Mart’ta basın toplantısı düzenleyerek Milli Eğitim Bakanlığı’nın halka açıkça yalan söylediğini belirtmişti.

Toy’a göre söz konusu video yardımlaşma, üretkenlik ve teknik liselerin işlevseliğinin değil, ‘düzenbazlığın, fırsatçılığın ve vicdansızlığın’ filmiydi ve “Sadece bir algı oyunu ve senaryoya bağlı gösteriden ibaret”ti. Zira Özer’in Bursa’daki okullarda üretildiğini söylediği çadırlar aslında sırf üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) logo yapıştırılması için Gaziantep’ten Bursa’ya getirtilmiş, işlemin ardından yeniden paketlenip deprem bölgesine gönderilmişti." demişti.