Gündem
04 Eki 2012 17:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:13

"CADI AVINA ÇIKMAYIN!" BİRAND DARBE KOMİSYONUNA NELER SÖYLEDİ?

NTV canlı yayına konuk olan gazeteci Mehmet Ali Birand, Darbe komisyonuna verdiği ifadeden de bahsetti: ‘Cadı avına gerek yok. Hepimiz suçluyuz' dedi

TBMM Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonuna konuşan Mehmet Ali Birand,   NTV canlı yayına konuk oldu ve Darbe komisyonuna verdiği ifade ‘Cadı avına gerek yok. Hepimiz suçluyuz’ dediğini anlattı.

'HEPİMİZ SUÇLUYUZ '

Birand, darbelerde tek bir sorumlunun bulunamayacağını savundu. Bu nedenle komisyona cadı avına çıkmamaları gerektiğini söylediğini belirten Birand, 'Şu asker, şu komutan şunları yaptı. Tek suç askerlerdedir. Askerleri hemen işin içine alalım. Hesaplarını keselim ve cezalandıralım kadar büyük hata olmaz. Cadı avına gerek yok. Hepimiz suçluyuz ' ifadelerini kullandı.

'BEN DE ONLARLA BERABER YÜRÜDÜM'

Sadece 28 Şubat darbesinden bahsetmediğini ifadelerinin tüm darbeleri kapsadığını belirten Birand, şu şekilde devam etti: "Burada siyasetçi suçlu; karşı çıkmayarak. 28 Şubattan bahsetmiyorum sadece. 27 Mayıs'tan, 12 Eylül'den de sözediyorum. Medyada da kışkırtan oldu. Üniversiteler yürüyüşler yaptırdı. Ben katıldım ben de onlarla beraber yürüdüm. Sivil toplum örgütleri 'Komutanlar nerede?' diyerek yürüyüşler yaptılar. Hiçbir zaman asker silahı ile hadi yürüyün demedi. Cumhuriyet mitingleri yapıldı. Şunu demek istiyorum; darbeler dönemini geride bırakmak istiyorsak cadı avından, sorumlu aramaktan vazgeçelim. Hepimiz sorumluyuz. Bunun bilincinde hareket edelim."

SUÇUMUZU BİLELİM EFENDİCE TEDBİR ALALIM

"Ben yine bütün darbeleri ele alıyorum. Sadece 28 şubat için konuşmak yanıltıcı olur. Bütün darbeler için bizler zaten hazırdık. Asker, işler kötüye gidince el koyabilirdi bu doğaldı. Darbeye medya karıştı karışmadı diye birbirimizi suçlamaya gerek yok suçumuzu bilelim, efendice bundan sonrası için tedbir alalım."