Gündem
26 Haz 2015 15:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:41

BYEGM'den İsrail'e kınama!

BYEGEM, gazetecilerin gözaltına alınmasıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), gazeteci ve STK temsilcilerinin İsrail tarafından sorgulanmasını kınadı.

BYEGM'den yapılan yazılı açıklamada, "25 Haziran 2015 tarihinde Sadaka Taşı Derneğinin Kudüs'te düzenleyeceği iftar programına katılmak üzere Tel Aviv Ben Gurion Havaalanı’na inen 4 Türk gazeteci ve 5 STK temsilcisi gözaltına alınmış ve 9 saat boyunca sorgulanmıştır. Fiziki kısıtlama ve inceleme adı altında psikolojik baskıya maruz bırakılan vatandaşlarımızdan 7’si, ülkeye giriş yasağı konularak sınır dışı edilmiştir.Türk gazeteci heyetinin hiçbir gerekçe gösterilmeden sorgulanması, geçerli vizeye rağmen girişlerine izin verilmemesi seyahat, düşünce ve basın özgürlüğüne yönelik açık bir müdahaledir. Basın özgürlüğünü tehdit eden ayrımcı uygulamayı ve İsrail yetkililerinin vatandaşlarımıza yönelik tutumunu kınıyoruz.

Basın meslek örgütlerini ve gazetecileri, İsrail’in hukuka, insan haklarına ve basın özgürlüğüne aykırı uygulamalarına duyarsız kalmamaya çağırıyoruz" denildi.