Televizyon
28 Ara 2016 10:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:19

Büyükelçi suikastı STV dizisinde birebir sahnelenmiş!

FETÖ'nün kanalı Samanyolu TV'de Rus Büyükelçi Karlov'un suikastının daha önceden çekildiği görüntüler ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kapatılan yayın organı Samanyolu TV'de 2 yıl önce yayınlanan dizide büyükelçi suikastının benzer bir yöntemle sahnelendiği ortaya çıktı. 'Nizama Adanmış Ruhlar-Ekip 1' isimli dizinin 2014 yılının Aralık ayında ekranlara gelen 89. bölümünde Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürüldüğü saldırıya neredeyse birebir benzeyen sahneler ve çok çarpıcı diyaloglar yer alıyor.

'Büyükelçi buradan sağ çıkmayacak gerekirse öleceğiz'
Dizide aynı zamanda ressam olan suikastçı, sergi salonunda ekibi ile yaptığı toplantıda "Burada davamız adına yemin edelim. Büyükelçi buradan sağ çıkmayacak. Ne olursa olsun, gerekirse çatışıp öleceğiz. Ama onu da öldüreceğiz."

Katil Altuntaş, 'buradan canlı çıkmayacağım' demişti
Bu diyalog akıllara hemen Rus Büyükelçi Andrey Karlov'u öldüren katil Mevlüt Mert Altuntaş'ın tetiği çektikten sonraki sözlerini getirdi. Katil Altuntaş, yerde ağır yaralı olarak yatan Karlov'a müdahale etmek isteyenlere "çekilin ben buradan canlı çıkmayacağım" diyerek karşı koymuştu.

'Yarınki anlaşmanın iptali için öldürülecek'
Suikastçinin devam eden sahnedeki sözleri ise bugün ile neredeyse birebir bağdaşıyor. Suikastçi ressam büyükeçinin neden öldürülmesi gerekiğini şöyle açıklıyor: "Yarınki anlaşmayı imzalarsa mahvoluruz. Türkiye'yi kimse tutamaz. Ortadoğu'nun yeniden yükselen yıldızı olur. Buna engel olmak zorundayız. Batı ile bu ülke köprüleri atmalı artık"

Rus elçi Moskova'daki anlaşmadan bir gün önce öldürüldü
Rus Büyükelçi Andrey Karlov, 21 Aralık'ta Moskova'da yapılan Rusya, Türkiye ve İran'ın yaptığı Suriye savaşının bitirilmesi anlaşmasından bir gün önce yani 20 Aralık'ta öldürüldü. Katil Mert Altuntaş, tam da Halep'teki tahliyelerin sürdüğü esnada tetiği çektikten sonra "Halep'in hesabı sorulacak" diye slogan atmıştı. FETÖ mensupları da katilin Türkiye'deki İslamcılara mensup olduğunu yazarak Rusya ile yapılacak anlaşmanın iptal edilmesi için uluslararası düzeyde enformasyon çalışması yapmıştı.

'Seni öldürüp ülkeleriniz arasında büyük bir kriz çıkartacağım'
Sergide ziyaretçilere servis yapan garsonlardan birisi silahını çıkararak büyükelçiye suikast girişiminde bulunuyor ancak oradaki polisler tarafından vurularak öldürülüyor. Daha sonra ressam silahını çekiyor fakat o da polisler tarafından öldürülüyor. Büyükelçi bu sefer de sevgilisi olarak yanına sızan suikastçı kadın tarafından bindikleri araçta öldürülmek isteniyor. Kadın, önce şoförü sonra da iki koruma polisini öldürdükten sonra büyükelçiyi aracından indirip silahını doğrultarak şunları söylüyor: "Seninle ilgili değil. Ülken adına Türkiye ile yapılacak anlaşmayı engellemek zorundayım. Bunun için seni öldürüp ülkeleriniz arasında büyük bir kriz çıkmasını sağlayacağım."

Dizinin Youtube'daki kanalına 20 Ocak 2015 tarihinde yüklenen bölümün 212 bin kişi tarafından izlendiği görülüyor.