Gündem
12 Nis 2013 10:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

BÜYÜKANIT GİZLİ TANIK DİYEN CHP'LİYE YANIT; EĞER İSPAT ETMEZSEN...

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, "Ergenekon" davasında gizli tanık olduğu iddiasını yalanladı.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın "Ergenekon" davasında gizli tanık olduğunu iddia etti.
 
Özcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Dolmabahçe'de yaptıkları görüşmede, gizli tanıklık yapması durumunda Yaşar Büyükanıt'a soruşturma açılıp açılmayacağına dair söz verilip verilmediğini sordu.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, konuyla ilgili Milliyet gazetesinden Fikret Bila'ya konuştu.
 
"DUYUNCA ŞAŞIRIP KALDIM"
 
İddiayı internetten öğrendiğini belirten eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, şunları söyledi: "Kelimenin tam anlamıyla şaşırıp kaldım. Emekli olduğumdan beri huzurlu bir emeklilik yaşayamadım. Benim hakkımda, eşim hakkında birçok iftira attılar, yalan söylediler. Bunlarla uğraşmak zorunda kaldım.Bir milletvekili, 53 yıl üniforma giymiş, hayatı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, ülkesine, vatanına hizmetle geçmiş, Genelkurmay Başkanlığı yapmış biri için nasıl böyle düşünebilir diye hayret ettim. Bu tümüyle yalan ve iftiradır.
 
"İSPAT ETMEZSE MÜFTERİDİR"

 
Beni en çok üzen, bir milletvekilinin, benim gizli tanık olabileceğimi düşünmüş ve tereddüt bile etmeden gündeme getirebilmiş olmasıdır. Nefretle kınıyorum. Bu, bir milletvekiline yaraşır davranış ve siyaset yapma biçimi değil. İddiayı gündeme getiren milletvekili, bu iddiasını ispatla yükümlüdür, ispat edemezse müfteri durumuna düşecektir."
 
"TEKLİF EDİLSE DE KABUL ETMEZDİM"
 
Büyükanıt, "Ergenekon davasıyla ilgili size böyle bir teklif yapıldı mı?" sorusuna "Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir teklifi kabul etmeyeceğimi herkes bilir. Kaldı ki, teklif dahi edemezler. Ben, hayatım boyunca gizli tanıklık yapmadım ve bu yönde hiçbir zaman teklif de almadım. Ergenekon davasıyla ilgili gizli veya açık tanıklık teklifi almadım. Bildiğiniz gibi Balyoz davasında mahkeme çağırdı. Ben de hukukun gereği olarak gittim ve 300 kişinin önünde açık biçimde ifademi verdim" diye yanıt verdi.