Gündem
20 Kas 2013 09:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:45

'Büyük Usta' Nejat Uygur'a veda günü

2007’de kısmi felç geçiren ve o günden beri tedavisi süren Nejat Uygur, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor!

Türk tiyatrosunun önemli ismi, usta oyuncu Nejat Uygur bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Uygur için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirildi.

Usta tiyatrocunun, Türk bayrağına sarılı naaşı sahnedeyken barkovizyonda fotoğrafları gösterildi. Uygur'un eşi Necla Uygur ve çocukları tören öncesi taziyeleri kabul etti.
Tören, Nejat Uygur ve bu yıl yitirdiğimiz diğer usta isimler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Aile adına Behzat Uygur bir konuşma yaptı.

"BU GÜZEL GÜNÜMÜZDE..."
Uygur, "Başta annem ve kardeşlerim ve torunlar adına konuşacağım. Nejat Baba ve ustamız için konuşmaya gerek var mı? Sizler her şeyi biliyorsunuz zaten. Bizim babamızla bambaşka bir ilişkimiz vardı. Çoğunlukla güler eğlenirdik. Bizi bu güzel günümüzde, güzel günümüzde diyorum çünkü acımızı paylaşan bu kadar insan olduğu ve acımızı hafifleten insanlar olduğu için. Babamızı, annem sevgili eşini toprağa verecek, ama bedenen toprağa verdiğimizi biliyoruz. Anılarıyla, eserleriyle yanımızda olacağına inanıyoruz. Fazla konuşamıyorum, kelimeler boğazıma düğümleniyor. 'Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların anlından öperim' derdi babam, ben de öyle bitiriyorum" diyerek sözlerine son verdi.

Ardından Usta sanatçının rol aldığı oyunlardan kesitlerin sunulduğu kısa bir film gösterildi.

TOPBAŞ VE SARIGÜL CENAZEDE BULUŞTU
Törende İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş da bir konuşma yaptı. Topbaş, "Sanat dünyamızdan bir yıldız daha kaydı. Hayatımızda önemli bir yeri olan bir insandı. Nesaj Uygur dendiğinde tatlı bir tebessümle anılacak güzel bir insandı. Birçok güzel esere imza atmış, farklı bir şahsiyet. Bir tiyatro oyunu için hazırlıklara başladı, benimde sahne tasarımı yapmamı istediler. Bir mimarlık öğrencisi için çok zor bir şey. Nejat Usta'nın kapısını çaldım benim kafamdakinden çok farklı şeyler söyledi, kapılar açtı" dedi.

Topbaş'ın konuşmasının ardından tören sona erdi. Ailesi ve sevenleri sahnedeki naaşının başına gelerek son kez helallik aldı. Nejat Uygur'un naaşı salondan çıkarılırken ayakta durmakta zorlanan eşine Kadir Topbaş ve Mustafa Sarıgül destek oldu.