Polemik & Kulis
29 Haz 2012 17:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:51

BÜYÜK UMUTLARLA KURULAN SAĞLIK TELEVİZYONUNUN HAZİN SONU!(MEDYARADAR/ÖZEL)

Sabah işe gelen kanalın 10 kişilik kadrosu şirkete alınmadı, çalışanlar çıkışlarının verildiğini güvenlikten öğrendi...

2011 Yılının yaz aylarında büyük umutlarla kurulan HTV isimli sağlık televizyonu sektörde umduğunu bulamadı.
Ekim ayında yayına başlayan HTV, canlı yayınları ve bant programları ile Mart ayının 16’sına kadar yayın hayatına devam etti… Sektöre iddialı bir giriş yapan kanal, Prof. Dr. Cihan Aksoy, Billur Kalkavan, Sinem Güven gibi isimleri de kadrosuna kattı.  Ancak kanal henüz 4. ayını doldurmadan şubat ayının maaş ödemelerinde sorun yaşanmaya başladığını  çalışanlarına bildirdi. Şubat ayı maaşı yarım maaş olarak hesaplara geçti…
Yayın hayatı 4. Ayda sona erdi
 Mart ayının 16’sında yapılan toplantıda kanalın kapatıldığı açıklandı. Kanal artık birkaç pazarlamacı ile yoluna devam edecekti. Canlı yayın yapılmayacak ve o güne kadar çekilen programlar banttan verilecekti. Bu arada kanalın Bebek’te oldukça şık olan müstakil binası Maslak’a taşındı.
Çalışanlara ise şubat ayının kalan maaşını, Mart ayının maaşını ve yarım maaş da ihbar tazminatı vereceklerini açıkladılar… Yaklaşık 80 kişilik ekibe kanuni açıdan bir geçerliliği olmadığını belirttikleri bir kağıt imzalattılar. Ve ortada 80 işsiz televizyoncu bıraktılar…
Çalışanlara bir açıklama yapılmadı ancak Senkron-Sinevizyon adlı firma ile ortaklık yapılacağı medyada yer aldı.
Kadro 80 kişiden 10 kişiye düştü  
 Bu olayların ardından Bebek’teki bina kapandı ve herkes yoluna gitti. Ancak 16 Mart’tan birkaç gün sonra kanalı tamamen kapatmama kararı aldılar ve kanalda canlı haber bültenleri yapma kararına vardılar. Bu yapıda çalışmak üzere HTV ekibinden 10-12 kişiyi Maslak’ta Senkron-Sinevizyon stüdyolarına taşıdılar.
    Daralan kadroya iki kez ödeme yapıldı. Biri tam maaştı, bir diğeri ise tam maaşın biraz üstünde bir paraydı… Geriye kalan yaklaşık 70 kişiye ise hiçbir ödeme yapılmadı.
  Bununla beraber çalışmaya devam eden 10 kişilik küçük kadroya 02-16 Temmuz tarihleri arasında zorunlu yıllık izin kullandırma kararı aldı yöneticiler. Tatile çıkarken de para ödemeyeceklerini belirttiler. Ödemelerle ilgili olarak ise net bir tarih de verilmedi.
    Bu karmaşa içinde 10 kişilik kadro haber bültenlerine çıkmama ve hazırlamama kararı aldı ve patronlarına iletti.
Ve ne olduysa ondan sonra oldu…
Bu durumu öğrenen yöneticiler 28 Haziran’da sabah işe gelen 10 kişilik kadroyu şirkete almadı, kapıya konulan güvenlik elemanları ile HTV’nin emekçileri arasında ciddi gerginlik yaşandı ve aylardır maaş almadan çalışanlar işlerine son verildiğini güvenlik elemanlarından öğrendiler.
Mahkeme yolu göründü
Alınan bilgiye göre, daha önce işten çıkarılan ve ortalama 3 aylık maaşları içeride kalan tüm çalışanlar mesai arkadaşlarına uygulanan bu durumdan sonra mahkemeye gitme kararı aldı. Yani büyük umut ve vaadlerle kurulan HTV’nin macerası önümüzdeki günlerde mahkeme salonunda devam edecek.

MEDYARADAR/ÖZEL