Magazin
05 Tem 2010 08:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:26

BÜYÜK MAGAZİNCİ OLMAK İSTİYORSANIZ BU YAZIYI OKUYUN!

Türkiye'de 'Büyük magazinci' olmak isteyen genç gazetecilere ağabey kıyağı...

Nerede kalmıştık... Haa evet... Türkiye’de gündemi değiştirecek konu sıkıntısı çeken araştırmacı magazin müdürlerine yardımcı olacaktım.

Dün söz vermiştim. Bu benim görevim. Başlıyorum, unutmayın not alın... Yani bu kıyağı da insana babası bile yapmaz. Ev kadınlarına ve gençliğe yönelik reklamlar veren büyük firmaların evli üretim müdirelerini baştan çıkarıp, yuvalarını yıkarak, milyonlarca liralık kampanyalarını kapan, trilyoner olan paragöz TV yıldızlarını araştırın. Kimler bunlar, Türk halkı öğrensin? Neden TV reklam kampanyalarında hep onlar var, bilinsin. ’TV yıldızı’ dedim diye mini etekli güzel kız sanmayın. Kapı gibi delikanlıları araştırın.

Dünyanın bir ucuna (neresi olduğunu söylersem hemen anlarsınız) kadar gidip, her saniyesi reklam kokan TV programı hazırlayan, RTÜK’ün ve bağlı olduğu TV kanalının payını yok eden, açıkçası çok büyük rüşvetleri cebine indiren idealist TV’cileri araştırın. Bu TV’ciler bu işi yıllarca bağıra bağıra yaptı. Çok izlenen büyük kanallardan birinin arşivi size her şeyi anlatır.

Kadınlara yönelik sabah programlarına konuk olarak katılan şarkıcı, modacı, diyetisyen, doktor, falcı, din adamı hatta avukatlardan üçe beşe bakmadan rüşvet alan kişileri araştırın. Kimi yapım sorumlusu, kimi konuk koordinatörü. Hele bir keçi sakallı var ki... Araştırın altından neler çıkacak...

Sunuculuğunu yaptığı yarışma programında, başrolünü oynadığı dizinin çalışanlarına araba kazandıranları bulup halka teşhir edin. Görevini iyi yapmayan görevliler uyansın. Farkına varmadan izleyenlerine karşı suç işleyen büyük TV’lerin müdürleri yani...

Bazı medya patronlarının çocuklarını kullanarak ’en iyi şarkıcı ödülü’ ve özel konserleri kapanları araştırın. Halk kimin ne olduğunu öğrensin.

İstanbul ve Ankara’daki lüks otellerde çok zengin işadamları ile ’tek taş pırlanta’ karşılığı buluşan şarkıcıları araştırın. Namuslu kadın rolü oynayan şarkıcıları... Evindeki temizlikçi kıza cinsel tacizde bulunan sapık şarkıcıları da...

Yuva yıkmayı alışkanlık haline getiren, evli olmasına rağmen şarkıcı-türkücüler ile ahlaksız işler yapan bayan gazetecileri ve TV programcılarını araştırın. Bunların sevgilisi yok mu? Peki, kim bu sevgililer? Yazın da Türk halkı öğrensin.

Geçmişini saklayanları ortaya çıkarın. Nankör şarkıcıları, çocukluğunu, etnik kökenini, dinini gizleyenleri halka anlatın. Roman olsa kime ne Ermeni olsa kime ne? Neden ince hesaplar yaptığını sorun.

Güçlü kişileri özellikle politikacıları kullananları yazın. Bu sayede TV’ci olanları halka anlatın. Bazısı yapımcı, bazısı sunucu olarak her gün karşınıza geliyor.

Özetle dün dediğim gibi magazin müdürleri Tanzanya’dan Türkiye’ye gelin artık. "Ayna var tarak var, boş yok" ilkesini benimsemiş Defne Samyeli’nin ve Ece Vahapoğlu’nun peşini bırakın...

Aykut Işıklar/BUGÜN