"Büyük İstifa Dalgası" Türkiye’yi de etkisi altına aldı

Amerika’da başlayıp Avrupa’da yaygınlaşan büyük istifa dalgası, Türkiye'de de etkisini gösteriyor. Çalışanlar, birer birer iş yerlerini terk ediyor.

"Büyük İstifa Dalgası" Türkiye’yi de etkisi altına aldı - Sayfa 1

Son yıllarda tüm dünyada yaşanan COVID-19 ile birlikte dengeler tamamen değişti ve günlük hayatımızdan iş gücüne kadar hayatın her alanında önemli değişiklikler yaşandı.

117
"Büyük İstifa Dalgası" Türkiye’yi de etkisi altına aldı - Sayfa 2

Uzaktan çalışma, kademeli olarak ofislere dönüş ve hibrit çalışma modelinin normalleştirilmesi iş dünyasının gündeminde yer alırken bir süredir yeni bir akım üzerinde konuşuluyor.

217
"Büyük İstifa Dalgası" Türkiye’yi de etkisi altına aldı - Sayfa 3

Amerika’da başlayan ve Avrupa’da yaygınlaşan ‘Büyük İstifa’’ veya farklı bir bakış açısıyla ‘’yeteneğin mobilizasyonu’’ olarak nitelendirilen dalgada kendi isteğiyle işten ayrılan çalışanların sayısının giderek arttığını belirten uzmanlar, “Pandemi ile birlikte çalışanların tükenmişlik sendromu nedeniyle bir süre işlerine ara vermek istemesi yurtdışındaki kadar olmasa da Türkiye’nin de son dönemde gündeminde yer almaya başladı.

317
"Büyük İstifa Dalgası" Türkiye’yi de etkisi altına aldı - Sayfa 4

Çalışanlar açısından baktığımızda pandemi sırasında birçok rolün değişmesi ve iş sorumluluklarının artmasına bağlı olarak yöneticilerin beklentileri ve çalışana ayrılan kaynaklar arasında dengesizlik olması en temel sorunu oluşturdu.

417