Büyük heyecan sona erdi: MasterChef Türkiye 2021'in şampiyonu belli oldu!

MasterChef 2021'in 14 Ocak Cuma final bölümünde Eren Kaşıkçı ve Hasan Biltekin şampiyonluk için yarıştı. Hasan ve Eren, 3 ayrı etaptan oluşan final bölümünde yaptıkları yemeklerle jürinin karşısına çıktı. MasterChef büyük finalde Türk ve uluslararası mutfaklardan yemekler yapıldı. Hasan ve Eren canlı yayında 'bostan' ve 'hayat' isimli imza tabaklarını yaptı. MasterChef şampiyonu canlı yayında açıklandı. Peki MasterChef şampiyonu kim oldu?

Büyük heyecan sona erdi: MasterChef Türkiye 2021'in şampiyonu belli oldu! - Sayfa 1

MasterChef şampiyonu TV8 ekranlarındaki canlı yayında belli oldu. Ünlü şefler Mehmet Yalçınaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri üyeliklerini yaptığı MasterChef 2021'de Temmuz ayından bu yana süren macera 14 Ocak Cuma akşamı büyük finalle noktalandı. MasterChef ana kadrosundaki Eren Kaşıkçı ve Hasan Biltekin tüm rakiplerini geride bırakmış ve büyük finale adını yazdıran iki yarışmacı olmuştu. MasterChef'in 158. ve final gününde Hasan ve Eren son defa ünlü şeflerin karşısına çıktı. MasterChef 2021 şampiyonu olmak için yarışan Eren ve Tahsin, ilk turda Türk mutfağı menüsü, 2. turda ise uluslararası mutfaktan menülerle yarıştı. MasterChef şampiyonunun belli olacağı finaldeki son turda ise Eren 'bostan', Hasan ise 'hayat' adını verdiği imza yemekleriyle şeflerin karşısına çıktı. Şeflerin puanları sonunda ise MasterChef şampiyonu canlı yayında açıklandı. MasterChef'i kazanan isim şampiyonluk kupasını kaldırdı.

125
Büyük heyecan sona erdi: MasterChef Türkiye 2021'in şampiyonu belli oldu! - Sayfa 2

MASTERCHEF FİNALDE İLK TURU KİM KAZANDI?

MasterChef'in 158. ve final bölümünde jürinin karşısına bir kez daha çıkan Hasan ve Eren, kendi belirledikleri Türk mutfağından yöresel yemekler yaptı. Yarışmacılara yemekleri hazırlaması için 1,5 saat süre verildi.

225
Büyük heyecan sona erdi: MasterChef Türkiye 2021'in şampiyonu belli oldu! - Sayfa 3

Finalin ilk etabında Hasan kebap türü yemekleri tercih ederken, Eren ise Ege mutfağından yemekler hazırladı.

Yarışmacıların Türk mutfağından yemekler hazırladığı menüde başlangıç, ana yemek ve tatlı yer aldı.

325
Büyük heyecan sona erdi: MasterChef Türkiye 2021'in şampiyonu belli oldu! - Sayfa 4

Hasan'ın menüsü Anadolu isimli başlangıç, altı ezmeli isimli ana yemek ve Kapadokya tatlısından oluştu. Eren'in menüsünde başlangıç olarak Urla, ana yemek Antep ve Anadolu isimli tatlı yer aldı.

425