Politika
28 Eki 2023 19:00 Son Güncelleme: 28 Eki 2023 19:00

Büyük Filistin Mitingi'ne hangi Cumhur İttifakı lideri katılmadı?

İstanbul'da yüz binlerce kişinin katılımıyla Atatürk Havalimanı'nda İsrail'in katliam yaptığı Gazze için Büyük Filistin Mitingi yapıldı. İttifak liderlerinin katıldığı mitinge son seçimlerde Cumhur İttifakı’na destek veren partinin lideri katılmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer Cumhur ittifakı liderlerinin katılımıyla gerçekleşen Büyük Filistin Mitingi'ne Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan katılmadı.

BÜYÜK FİLİSTİN MİTİNGİ

İsrail'in Gazze'ye bombardımanları 22 gündür devam ederken, Atatürk Havalimanı'nda on binlerce insan Büyük Filistin Mitingi'nde bir araya geldi. Mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalabalığa hitap etti.

CUMHUR İTTİFAKI LİDERLERİ DE EŞLİK ETTİ

Sahnede Erdoğan'a Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ve eşi Emine Erdoğan eşlik etti.

ERBAKAN KATILMADI

Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise miting alanında yer almadı. YRP lideri Erbakan mitinge katılmama kararı aldı ve herhangi bir gerekçe de göstermedi.