Gündem
03 Eyl 2011 15:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:45

BÜTÜN ÜLKE BU YARIŞMAYI KONUŞUYOR!

Ermenistanlı Kürt kökenli, ‘Gülistan' adlı hukuk fakültesi öğrencisinin kazandığı yarışma ardından devletin göçmen politikaları tepki topladı.

Hollanda’da sınır dışı edilme korkusu ile yaşayan göçmenlerin dramına dikkat çekmek amacıyla kamu televizyonu Nederland 3 TV’de düzenlenen "Weg van Nederland-Hollanda'yı Terk Etmek" isimli yarışma yayınlandı. Yarışmayı sınır dışı edilmesine karar verilen Ermenistanlı Kürt kökenli, ‘Gülistan’ adlı hukuk fakültesi öğrencisi kazandı. Büyük ilgi toplayan program ardından devletin göçmen politikaları tepki topladı.

Hollanda'da 9-13 yıldan bu yana yaşayan Çeçenistan, Sri Lanka, Kamerun ve Suriyeli diğer adaylarla birlikte Ermeni aday yarışmaya alındı. 5 yarışmacıya tarih, siyaset ve kültürden oluşan soruların yanı sıra Hollanda Kraliyet Ailesi hakkında da sorular yöneltildi. 4 bin euro ödüllü yarışmayı kazanan Gülistan, hukuk okuduğunu, ancak yakında sınır dışı edileceğini söyledi.

Yapımcı Hans de Kleine, "Aileleri ile birlikte gelip de son anda iltica başvuruları reddedilen insanların dramını gözler önüne sermek istedik" dedi. Programın yayın yönetmeni Frank Wiering de, "Sınırdışı edilmek istenen insanları tanıtıp onları göndermenin ne kadar yanlış olduğunu gözler önüne sermeyi amaçladıklarını bildirdi.

Programdan sonra binlerce Hollandalı, programın yayınlandığı kanala faks ve e-mail göndererek, devletin izlediği sınır dışı politikasını eleştirdi.