Spor
05 Mar 2023 18:56 Son Güncelleme: 05 Mar 2023 20:14

Bursaspor ile Amedspor sahada birbirlerine girdi: Futbolcular birbirlerine saldırdı

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta bugün Bursa'da Bursaspor ile Amed Sportif Faaliyetler maçı oynanacaktı. Dün akşam Amedsporlu futbolcuların kaldığı otel önünde toplanan Bursaspor taraftarları havai fişek atıp, slogan atmışlardı. Kafilenin kaldığı otelde gece yaşanan gerginlikler bugün sahaya da yansıdı. Isınmak için sahaya çıkan futbolcular birbirlerine girdi. Son dakika gelişmesine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olaylar hakkında açıklama yaptı. Maç durdu.

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta bugün Bursa'da Bursaspor ile Amed Sportif Faaliyetler maçı oynanacaktı. Dün akşam Amedsporlu futbolcuların kaldığı otel önünde toplanan Bursaspor taraftarları havai fişek atıp, slogan atmışlardı. Kafilenin kaldığı otelde gece yaşanan gerginlikler bugün sahaya da yansıdı. Isınmak için sahaya çıkan futbolcular birbirlerine girdi.

Yaşanan olaylar sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı. Soylu, "Zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" ifadelerini kullandı.

MAÇ ÖNCESİ KAVGA ÇIKTI

Sosyal medyaya düşen videoda ısınmak için sahaya çıkan Amedsporlu futbolcular ile Bursasporlu oyuncular arasında arbede yaşandığı görüldü. Stadyumdaki güvenlik görevlileri sporcuları ayırmak için sahaya girdi. Çıkan kavga saniye saniye tribünler tarafından görüntülendi ve sosyal medyaya görüntüler yansıdı.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Bursaspor-Amedspor maçında stada sokulan pankartlarla ilgili sorumlu kamu görevlilerinin açığa alındığını ve haklarında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Yaşanan olaylar sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı. Soylu, "Zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bursa'daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve sporla bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır." ifadesini kullandı.

ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Bursa'da oynanan TFF 2'nci Lig maçında tribünde açılan görsellere ilişkin, "Bu provokasyonu yapanları şiddetle kınıyoruz. Spora ve sporun ruhuna aykırı provokatif girişimlere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir" dedi.

DÜN GECE NE YAŞANMIŞTI?

Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre bir grup Bursaspor taraftarı, Amedspor kafilesinin konakladığı otelin önünde çeşitli sloganlar attı. Havai fişek patlatan grup, Amedsporlulara yönelik küfürlü tezahüratlarda bulundu.