Politika
02 Haz 2021 15:15 Son Güncelleme: 02 Haz 2021 16:20

Burhan Şeşen kürsüye çıktı, TRT yayını kesti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında kürsüyü Sanatçı Burhan Şeşen'e bıraktı. Şeşen, müzisyenlerin sorunlarını dile getirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, kürsüyü bir süreliğine Sanatçı Burhan Şeşen'e bıraktı. Şeşen, müzisyenlerin sorunlarını Meclis kürsüsünden dillendirdi.

Şeşen şu ifadeleri kullandı:

100 binlerce sektör çalışanı ve bakmak zorunda olduğumuz ailelerimizle resmen yaşam mücadelesi veriyoruz. Hayatlarına kıyanlar, enstrümanlarını satanlar, yıllardır sahneye çıkabilmek, bir enstrüman çalabilmek için gecesini gündüze katan icracılar, besteciler, söz yazarları, yorumcular ve sektör emekçileri hiç bilmediğimiz iş kollarında üç kuruş paraya iş arar olduk.

Pandeminin ilk günlerinden beri Kültür Bakanı haricinde devletin en üst makamı müzik sektöründen hiç ama hiç söz etmedi. Tiyatrocu ve sinemacı arkadaşlarımız acil önlem paketlerinde yer aldılar ama bizler devlet babanın üvey evlatları gibi görüldük. En başından beri devletten beklentimiz; diğer iş kollarında uygulanan kademeli normalleşmenin bizim sektörümüze de uygulanmasıydı. Yoksa bize para verin, yardım edin diye sızlanmak, hep bir şeyler ister konumda olmak hiçbir müzisyenin tercih edeceği bir şey değil.

Ey bu ülkeyi yönetenler, bir ayrılık sonrasında ya da bir aşk acısı çektiğine hiç mi bir şarkımız size teselli olmadı, bir ağıta bir bozlakla hiç mi hüzünlenmediniz, bir düğünde hiç mi halay başı olmadınız, dağ başını duman almış marşını da mı okumadınız? Müzisyenler gerçekten özel insanlar. Ben hala bu yaşında bir şarkıyla dünyayı güzelleştirebileceğime inanıyorum. Çok ütopik ama bizler de sizler gibi her şeyi barış oyluyla uzlaşmayla demokrasi sınırları içerisinde çözmeye çalışıyoruz. Gençler yeni bir akım başlattılar, bu sözlerle konuşmamız noktalayacağım, gözünü yumma müziğe sahip çık, gözünü yumma sahneye sahip çık.

TRT yayını kesti
Sanatçı Burhan Şeşen'in kürsüye çıkmasıyla birlikte TRT yayını kesti. Akşener de, grup toplantılarında söz verdiği misafirleri kürsüye geldiğinde TRT'nin yayını kesmesini eleştirerek Şeşen'e teşekkür etti.