Polemik & Kulis
18 Ağu 2019 12:54 Son Güncelleme: 18 Ağu 2019 13:16

Burhan Kuzu'dan Selçuk Dereli'yi çıldırtan sözler!

Selçuk Dereli’nin yayıncı kuruluşta yapacağı programın iptal edilmesinin ardından Burhan Kuzu, FIFA kokartlı eski hakeme ağır imalarda bulundu.

FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli’nin BeinSPORTS’ta yapılması planlanan programı yayıncı kuruluşun aldığı karar sonrası iptal edildi.

Eski hakem ve CHP eski Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla beinSPORTS’ta yapılması planlanan programının iptal olduğunu açıkladı.


Dereli, daha önce yeni sezonda beinSPORTS’ta olacağını duyurmuştu.

Dereli, Twitter hesabından yaptığı son açıklamada, "beinSPORTS’la dün itibariyle yapmayı planladığımız programlar yayıncı kuruluşun ‘bu sezon hakem programı yapmayacağını’ bugün tarafıma bildirmesi üzerine iptal olmuştur! Sizleri; söylenmedik söz bırakmayacağım, bağımsız ve tarafsız kanalıma bekliyorum." sözleriyle programın gerçekleşmeyeceğini duyurdu.

BURHAN KUZU'DAN SELÇUK DERELİ'YE AĞIR SÖZLER

TBMM Anayasa Komisyonu Eski Başkanı ve Anayasa profesörü Burhan Kuzu, resmi Twitter hesabından yayıncı kuruluşu aldığı bu karardan ötürü tebrik etti. Selçuk Dereli'nin hakemlik yaptığı dönemde FETÖ'den talimat aldığını iddia eden Kuzu, "CHP'de aktif siyaset yapıyorsun. Futbolu ve Türk hakemliğini daha fazla kirletme." dedi.

Burhan Kuzu'nun sözlerine cevap veren eski hakem Selçuk Dereli, "Eğer bu ithamını kanıtlamazsan müfterisin." dedi.

İşte o tartışma:

 

FENERBAHÇE - SELÇUK DERELİ GERGİNLİĞİ

Selçuk Dereli'nin yayıncı kuruluşla anlaşmasının iptal olmasının ardında Fenerbahçe camiasının parmağı olduğu iddiasının sebebi çok geçmişe dayanıyor.

Dereli, 2006’da oynanan ve Fenerbahçe'nin şampiyonluğu Galatasaray'a kaptırmasıyla sonuçlanan Denizlispor-Fenerbahçe maçını yönetti. Bu karşılaşmanın futbol kurallarına aykırı bir şekilde devam ettiğini, normal şartlarda iptal olması gerektiğini düşünen Fenerbahçelilerin Dereli'ye olan öfkeleri yıllarca devam etti.