Magazin
02 Mar 2023 16:18 Son Güncelleme: 02 Mar 2023 16:21

Burcu Esmersoy'a doktorundan sosyal medya yasağı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden sonra birkaç paylaşım yapıp ortalardan kaybolan Burcu Esmersoy’a doktoru tarafından yasak geldiği iddia ediliyor. Burcu Esmersoy, depremin ardından kayıplara karışmıştı.

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler gerek bölgedeki vatandaşları gerekse tüm Türkiye'deki vatandaşları derinden etkiledi. Binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği deprem bir çok kişinin de ruh sağlığının bozulmasına yol açtı.

Sosyal medyayı aktif kullanan ve bu sayede iyi bir gelirde elde eden Burcu Esmersoy, büyük yıkım sonrası sosyal medyada birkaç yardım paylaşımı dışında sessizliğe büründü. Depremin ardından kaybolan Burcu Esmersoy takipçileri tarafından merak ediliyordu. Güzel modelin neden sessizliğe büründüğü ortaya çıktı.

Magazin basınında Burcu Esmersoy hakkında şaşırtan bir iddia gündeme geldi.

DOKTORU SOSYAL MEDYAYI YASAKLAMIŞ

Edinilen bilgiye göre 46 yaşındaki Esmersoy'un sosyal medyaya 'zorunlu' ara verdiği ortaya çıktı. Çocukluk travmaları olan ve düzenli olarak psikolojik destek gördüğünü saklamayan Burcu Esmersoy, depremle ilgili gördüğü paylaşımlar sonrasında ileri derecede anksiyete bozukluğu yaşadı.

Güzel sunucunun doktoru da bu nedenle Burcu Esmersoy'a, "Bir süre sosyal medyadan uzak dur" yasağı koydu.

Ünlü sunucu, çocukluk döneminde yaşadığı anne ve babasıyla ilgili travmaları nedeniyle düzenli olarak psikolojik destek alıyor.

Anksiyete nedir?

Anksiyete kaygı bozukluğu adı verilen bir hastalıktır. Kaygı bozukluğu olarak adlandırılan bu durum kişinin psikolojik çöküşüne sebep olmaktadır. Sinirli, gergin, huzursuz hissetme, Kötü bir şey olacakmış gibi hissetme, panik duygusu, Kalp çarpıntısı, Nefes alışın hızlanması gibi belirtiler gösteren anksiyete bozukluğu, tedavi edilebilir bir rahatsızlık olarak bilinir. Tedavisinde terapi ve ilaç yöntemi kullanılır.