Spor
09 Ara 2021 10:59 Son Güncelleme: 09 Ara 2021 11:01

Burak Yılmaz, Şampiyonlar Ligi tarihine geçti

Şampiyonlar Ligi G Grubu son maçında Wolfsburg'la karşılaşan Lille'de Burak Yılmaz, 11. dakikada attığı golle Fransız ekibini 1-0 öne geçirdi. "Kral" lakaplı milli futbolcumuz, bu golle Devler Ligi'nde 36 yaşından sonra bir sezonda 2'den fazla kez fileleri havalandıran 6. oyuncu oldu.

Son haftalarda performansı tartışma konusu olan Burak Yılmaz, Şampiyonlar Ligi'nde Lille'e hayat verdi. Wolfsburg'la deplasmanda karşılaşan Fransız ekibinde milli futbolcumuz, 11. dakikada attığı golle takımını öne geçirdi ve zaferin fitilini yaktı. Karşılaşmadan 3-1 galip ayrılan Lille grubundan lider çıkarak adını bir üst tura yazdırdı.

 

DEV İSİMLERLE AYNI LİSTEYE GİRDİ
OPTA verilerine göre Burak Yılmaz, Şampiyonlar Ligi tarihinde 36 yaşından sonra bir sezonda 2'den fazla gol atan 6. oyuncu oldu. Milli futbolcumuz dışında listede dünya futbolunun görmüş olduğu en büyük yıldızlar Cristiano Ronaldo, Francesco Totti, Didier Drogba, Filipo Inzaghi ve Laurent Blanc yer alıyor.

 

TARAFTARLA BARIŞTI
Lille'i geçen sezon şampiyonluğa taşıyan performansından uzun süredir uzakta olan ve bu sebeple eleştirilen Burak Yılmaz, Wolfsburg maçındaki golüyle taraftarla da arasını düzeltti. Fransızlar, milli futbolcumuzdan övgüyle bahsettikleri binlerce paylaşım yaparak "Kral"a sevgilerini gösterdiler.