Magazin
06 Oca 2023 11:51 Son Güncelleme: 06 Oca 2023 12:42

Burak Sergen'den eski eşi Işıl Sergen'e 'nafaka azaltma' davası

Oyuncu Burak Sergen, gelirinin azaldığın belirterek eski eşi Işıl Sergen’e çocuğu için ödediği nafakanın 10 bin düşürülmesi talebiyle dava açtı. Işıl Sergen ise zehir zemberek bir paylaşımda bulundu.

15 Mart 2018 tarihinde anlaşmalı olarak boşan Burak Sergen ile Işıl Sergen çiftinin bugün 14 yaşında olan çocuğunun velayetini anneye verilmişti. Mahkeme Burak Sergen’in 20 bin lira nafaka ödemesine hükmetmişti.

Hürriyet’te yer alan habere göre, oyuncu Burak Sergen İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurarak nafakanın azaltılmasını istedi. İddiaya göre Burak Sergen’in çocuğuna ödediği nafaka ÜFE oranında artarak 41 bin 209 liraya çıktı.

Müvekkilinin ödediği nafakanın çocuğun ihtiyaçlarından fazla olduğunu dilekçesinde belirten Burak Sergen’in avukatları, “COVID-19 geçiren müvekkil, uzun süre hastanede yatmış, eskisi gibi kolay iş bulamamıştır. Rol aldığı projelerde de düşük ücret almaktadır. Çocuğuna nafaka ödemek için evlerini ve arabalarını satmak zorunda kalan müvekkil, şu anda kirada oturmaktadır. Ancak Işıl Sergen ise, oyunculuk dışında el yapımı mum, mücevherat işi ve lüks muhitlerde emlakçılık yapmaktadır. Müvekkilin gelirinde azalma olurken, Işıl Sergen’in malvarlığında artış olmuştur. Bu nedenle nafakanın 10 bin liraya azaltılmasını istiyoruz” dediler.

"HAYATINDAKİ KADINLAR TARAFINDAN..."
Burak Sergin'in eski karısı ise bu dilekçe sonrası çileden çıktı.

Işıl Sergen açıklamasında tüm davaları kazandığını söyleyerek "Yıllardır maruz kaldığım ve bitmeyen psikolojik ve maddi şiddet. Artık yeter! Hep sustam ama ben iyi oldukça şiddetin boyutu hem beyefendi hem de hayatındaki kadınlar tarafından artmaya devam etti. Yıllardır yaşadığımız süreci mahkemeyle paylaştığımız gibi kamuoyuyla da paylaşacağız. Kadına şiddet her boyutta yaşanıyor" dedi.