Gündem
28 Ağu 2023 14:09 Son Güncelleme: 28 Ağu 2023 14:13

Burak Haktanır'dan sanatçılara Disney tepkisi! ‘Paranın üzerindeki Atatürk'ü seviyorlar…’

24 TV ekranlarında Gazeteci Esra Elönü'nün Arafta Sorular programına konuk olan oyuncu Burak Haktanır, Disney'in Atatürk dizisini yayınlamama kararına karşı sessiz kalan sözde Atatürkçü, muhalif sanatçılara tepki gösterdi. Haktanır, "Yıllarca Atatürkçü sandığımız birçok oyuncunun ve sanatçının aslında Atatürk'ü değil, paranın üzerindeki Atatürk'ü sevdiğini bize gösterdiği için ben de teşekkür ediyorum. Onlar için Atatürk, paranın üzerindeki Atatürk'ten ibaretmiş." diye konuştu.

Oyuncu Burak Haktanır, 24 TV'de Esra Elönü'nün Arafta Sorular programına konuk oldu.

Burak Haktanır, Disney'in Atatürk dizisini yayımlamama kararı sonrası sessizliğe gömülen sözde Atatürkçü, muhalif sanatçılara tepki gösterdi.

Haktanır, "Yıllarca Atatürkçü sandığımız birçok oyuncunun ve sanatçının aslında Atatürk'ü değil, paranın üzerindeki Atatürk'ü sevdiğini bize gösterdiği için ben de teşekkür ediyorum. Onlar için Atatürk, paranın üzerindeki Atatürk'ten ibaretmiş." sözlerini kullandı.

"DEVLET DÜŞMANLIĞI MUHALEFET DEĞİLDİR"

Sanat camiasında muhalif kavramının çarpıtıldığını, muhalif olanlarla hiçbir sorun yaşanmadığını, sorunun ise muhalefet adı altında devlet düşmanlığı yapanlarla olduğunu vurgulayan Haktanır, "Benim muhalefet adı altında; millet, devlet, din ve bayrak düşmanı gibi bu toplumun değerlerine düşman olanlarla problemim var." dedi.

ÖDÜL TÖRENLERİ TOPLUM DEĞERLERİNİ AŞAĞILAMA ALANINA DÖNDÜ

Muhalif sanatçıların ödül törenlerinde yaptıkları konuşmalar ile sadece toplum değerlerini aşağılamaya çalıştıklarının altını çizen Haktanır, "Her ödül töreni, toplumun değerlerini aşılamağa ve küçümsemeye yönelik. Hatta devlet düşmanlığı seviyesine varacak noktasına kadar getirdiler işi." ifadelerini kullandı.