Spor
25 Oca 2022 21:47 Son Güncelleme: 25 Oca 2022 21:50

Burak Elmas'tan bomba Fatih Terim itirafı!

Bu sezon tarihinin en kötü günlerinden birini yaşayan sarı kırmızılılarda başkan Burak Elmas, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına konuk oldu. Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın Fatih Terim'in ayrılık süreci, transferler, Domenec Torrent tercihi ve birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Cicaldau ve Morutan transferiyle ilgili konuşurken 'Ghezzal gibi oyuncuların maaşı çok yüksekti. Galatasaray'ın geleceğini düşünerek o bütçelere çıkmadık.' dedi.

Burak Elmas, TFF'de kendilerinin gitmesini isteyen bir yapı olduğunu belirtti. 'Torrent ile görüştüğümüzden Fatih Terim'in haberi yoktu' diyen Burak Elmas, o süreçte yaşananları da anlattı.

 Habertürk’te Fatih Altaylı'nın moderatörlüğünde Teke Tek programının canlı yayın konuğu olan Burak Elmas'ın açıklamaları dikkat çekti.

 İşte Burak Elmas'ın açıklamalarından önemli satır başları:

 ''Seçim dönemi çalıştığınız ekiple seçimden sonra icraata geçtiğiniz zaman fikir ayrılıkları olabiliyor. Böyle durumlarda dostça yolları ayırmak son derece doğal. Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarımızın seçiminden pişman değilim.''

 "GHEZZAL'IN MALİYETİ 4 MİLYON EURO'YA GELDİ"

''Scouting departmanımızın hocamıza sunduğu ve hocamızın da istediği bir liste vardı. Buradan birçok oyuncuyla görüştük. Listede bulunan oyuncuları hocamızın da onayıyla transfer ettik. Takım da böyle kuruldu. Konuşulduğu gibi 35 milyon Euro değil, 21 milyon Euro civarında uzun vadeli ödemelerle alınan oyunculardır. Yaptığımız transferlerin tamamının evraklarını denetleme kurulumuza teslim ettik. Ghezzal'ın maliyetinin 4 milyon Euro'ya geldiğini ve Galatasaray'ın geleceği için bu kararı almamamız gerektiğini belirttim.''

 "HİÇBİR YÖNETİCİ OYUNCULARI KENDİ KAFASINA GÖRE GETİRMEDİ"

''Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılımla 25 milyon Euro paranın da bir daha olmayacağı resme hazırlanıyor Bu sene ikinci olan Galatasaray, 4 ön eleme oynadı. Tabi bizim elendiğimiz takım, Konferans Ligi'ne kaldı biz Avrupa Ligi'nde devam ediyoruz. Listede olan, oyuncularımızın da istediği oyunculardı. O istek doğrultusunda bu oyuncuları transfer ettik. Hiçbir yönetici gidip de bu oyuncuları kendi kafasına göre getirmedi."

 "ALDATILMA' KELİMESİNİN İÇERİĞİNİ DOLDURMAK LAZIM"

''Fatih Terim ile çalışma arzumu söylemem çok doğal. Seçimi gecikmiş ve sezona hemen başlayacak bir kulübün başkan veya yönetim kurulunun bunu söylemesi gayet doğal. 'Aldatılma' kelimesinin içeriğini doldurmak lazım. Orada ne kastettiğini bilmiyorum. Bu projenin Galatasaray için mecburiyet olduğunu düşünüyordum. Hocamız da bu konuda benimle hemfikirdi."

 "GALATASARAY'A BİR ŞEY OLABİLİR VE BİZ BUNU ENGELLEMEK ZORUNDAYIZ"

''Bunu bir küçülme olarak algılamak çok yanlış. Bu, bir küçülme değil. Avrupa'da bizim yarı bütçemizde takımlar Şampiyonlar Ligi'nde ciddi başarılar elde edip liglerini de domine edebiliyorlar. Galatasaray küçülmüyor fakat eski alışkanlıklarımızla, 'Galatasaray'a bir şey olmaz' diyerek bugünlere gelindi. Galatasaray'a bir şey olabilir ve biz bunu engellemek zorundayız. Eleştiri olacağını göze alarak geldik."

 "FEDERASYON, GALATASARAY KARŞITI"

''Karşımızda ciddi anlamda da Galatasaray karşıtı olduğunu düşündüğüm bir federasyon var. Yönetimler için en kolayı, başarısız olduğunuz zaman hakemlerin arkasına sığınmaktır. Hakemlerin arkasına sığındığınız zaman, takımınızla ilgili problemleri hasır altı ediyorsunuz. Bunu yapmak istemedik. Elbette hakemlerle ilgili ciddi sorunlar var.''

 "ORGANİZE ŞEKİLDE YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

'Hakemlerin yaptığı ciddi hatalar oldu. Bana göre bazı hataların üst üste organize şekilde yapıldığını düşünüyorum. Hatta bizim yönetimden gitmemizi isteyenler federasyonda var ve onun için operasyon yaptıklarını dahi düşündüm, düşünüyorum.''

 'FATİH TERİM'İ İSTİFA ETTİRMEK İÇİN Mİ BUNU YAPTINIZ' SORUSUNA YANIT

Böyle bir şey olamaz. Galatasaray'da ayrılıkları, düzgün yapabilmek lazım. Her ayrılığın, kavgaya dönüşmesine gerek yok. Yalan bilgiler çirkin üsluplarla servis ediliyor. Galatasaray Başkanı istediği teknik direktörle görüşebilir. Fatih Terim ile birlikte devam etmenin imkansız olduğu son ana kadar hocanın yanında yer aldım.

'TORRENT İLE GÖRÜŞÜLDÜĞÜNÜ TERİM'E SÖYLEMEDİK'

Hocamıza Torrent ile bir görüşme yapıldığını söylemedik. Bir maç sonu Guardiola'nın yardımcılarıyla ilgili fikrimiz olduğunu belirttik. Kısa bir görüşmeydi. Bunun en büyük sıkıntısı basında tartışılması oldu. Torrent ile bizzat ben görüştüm. En uygun opsiyonun bu olacağını düşündüğüm için bu kararı aldım.