Gündem
08 Oca 2014 15:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:52

Bünyamin Aygün Akşam'a ateş püskürdü! Bu mudur gazetecilik?

Suriye'de 40 gün boyunca esir tutulan Milliyet Gazetesi muhabiri Bünyamin Aygün, CHP'li olduğu yönünde çıkan haberlere sert eleştirilerde bulundu

Balçiçek İlter'in sunduğu 'Söz Sende' programına konuk olan Bünyamin Aygün,   Suriye'de esir tutulduğu sırada CHP'li olduğunu ima eden Akşam gazetesinin Erhan Seven imzalı haberine isim vermeden çok sert tepki gösterdi.

AKŞAM'IN "AYGÜN CHP'Lİ" HABERİNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Balçiçek İlter: Havaalanında yaptığı açıklamada, 'Bazı mesektaşların yaptığı açıklamalar bizi burada zora soktu.' dedin.

Bünyamin Aygün: Bazı meslektaşlar, aslında Bünyamin Aygün CHP'ye yakın yazmış. Orada bunu öğrenseler, bilseler ne kadıyı beklerler ne bilmem kimi...Zaten bana söylediler; 'Burada her gün onlarca insan ölüyor. Senin ölmen yada hayatta kalman kimsenin umrunda değil diye.

GELSİN O GAZETECİ ŞU ŞARTLARDA BENİMLE KONUŞSUN

Balçiçek İlter: Niye sen CHP'ye yakın olunca öldürüyorlar?

Bünyamin Aygün: Çünkü CHP algı ve görüntü itibari ile dine daha uzak. Daha Esad yanlısı. CHP, politikası gereği Suriye'de daha Esad yanlısı. Dolayısı ile, amcasının oğlu eski CHP'li. Şu anki amcazadesi Sinan Aygün, CHP'li. Recai Birgün de soyisim farkına bakmayın öz amcamın oğlu...Yani CHP'li akrabası var... Gelsin o gazeteci, şu şartlarda benimle konuşsun. Tabi ki konuşurum.

Balçiçek İlter: Orada başka türlü...

İNSANI ARKADAN VURMAK BİLE DAHA NAMUSLU BİRŞEY


Bünyamin Aygün: Orada, belden aşağı vurmanın ötesinde birşey. Arkadan vurmanın ötesinde birşey. Bir insanı arkadan vurmak bundan daha namuslu diyorum size. Gelsin, söylesin. Bana desin ki, CHP'li olarak bir kere CHP'nin kapısına gittin mi? Ben ne kadar CHP'liyim? Ya da ne kadar Ak Partiliyim? Baksınlar, hepsi resmi kayıtlarda var. Son 10 yıldır bir kere oy kullanmış mıyım? Bünyamin Aygün olarak bir kere oy kullanmış mıyım? Nasıl partiliyim ben? Nasıl CHP'liyim? Amcamın oğlunun CHP'li olması benim CHP'li olduğumu göstermez. O zaman ben gazeteciyim, amcamın oğlu da aynı zamanda gazeteci.

BU MUDUR GAZETECİLİK? İNSANLIK BU MUDUR?

Balçiçek İlter: Böyle durumlar olabiliyor malesef.


Bünyamin Aygün: Bu mudur gazetecilik? Bırakın gazeteciliği. Bir kenara koyduk, bıraktık gazeteciliği. İnsanlık bu mudur?

Balçiçek İlter: Katılıyorum.

Bünyamin Aygün: Orada okusalar bunu... Bakın bir kaç gün sonra Davutoğlu'nun o açıklamasını okudular, demlikte çay geldi. Zaten ondan önce de takip ediyorlarmış. Tweetleri, facebook hesabımı takip ediyorlarmış. Atılacak bir olumsuz tweet bile ya da olumlu tweetler ne kadar önemli...