Ekonomi
26 Kas 2023 19:40 Son Güncelleme: 26 Kas 2023 19:43

Bunu yapmayan arabasını satamayacak! Son 4 gün...

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren tarih yaklaştı. Ek motorlu taşıtlar vergisi ve emlak vergisinin 2. taksidinde son ödeme için 4 gün kaldı.

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren ödeme tarihi için geri sayım başladı. 6 Şubat depremi sonrası getirilen Ek MTV ikinci taksit ödemesinde son gün 30 Kasım.

ÖDENMEZSE CEZAİ DURUMA DÜŞÜLECEK

Bu yıl bir kereye mahsus olmak üzere iki kez ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi için son taksit ödemesi kaldı. Ek MTV'nin ilk taksiti ağustos ayında gerçekleştirilmişti. Vatandaşların cezai duruma düşmemek için Ek MTV 2. taksit ödemelerini belirlenen tarihe kadar yatırmaları gerekiyor.

Vergi ödemeleri için süreç sürüyor. Evi ve otomobili (otomobil, kamyon, otobüs, minibüs, çekici vs...) olan herkesin ödemesi gereken Emlak Vergisi ve ek MTV ödemelerinin son taksitleri bu ay sonuna kadar yatırılacak.

ÖDEME İÇİN SON 4 GÜN

Ek MTV ve emlak vergilerinin 2. taksit ödemeleri için son gün 30 Kasım.

ARAÇ SATIŞINDA ENGEL OLACAK

Ek MTV'yi yatırmayanlar araçlarını satamayacak ve trafikten çekemeyecek. Hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak. Muayene de yaptıramayacak.

MTV ÖDEMESİ NEREDEN YAPILIYOR?

Ek MTV ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek.

Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de yapılabilecek.

GECİKME FAİZ ORANLARI ARTTI

14 Kasım 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren bu yeni düzenleme ile kamu alacakları için uygulanan gecikme zammı oranı yüzde 2.5'ten yüzde 3.5'e yükseltildi.

ETİKETLER
#araba #fiyat #ek mtv #ptt