Gündem
01 Ara 2010 13:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

BUNU MANŞET YAPAN ALÇAKTIR! ERDOĞAN İSVİÇRE'DE 8 HESAP İDDİASINA ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yenimahalle'de, Ankara Kent Güvenlik Yönetim Sistemi açılış töreninde konuştu.

Erdoğan Wikileaks belgeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bu belgeleri ispatlamayan alçaktır" dedi.

İşte konuşmasından satırbaşları...

'Önemli bir kısmı düşük düzeyli yazışmalar olan bu bilgilerin gerçek gibi algılanması hakikat duygusunu da mantık ve izanı da ortadan kaldırır. Ben eteklerindeki taşları bir döksünler bakalım demiştim.

Ama bazıları sabırlı olmadı. Buradan hükümete nasıl saldırırız derdine düşmüş durumdalar. Muhalefet çözüm politikaları üretmekten aciz olduğu kadar siyaset üretmekten de aciz durumda. Hakkımızda her türlü ipe sapa gelmez iddiayı gündeme taşıdılar. Her seferinde yüzleri kızardı. Çünkü söyledikleri doğru değildi. Şimdi görüyoruz ki kendilerine ait cümle kalmadığı için dedikodu niteliğindeki yazışmalardan medet umuyorlar..

Bu diplomatların yaptığı dedikodular birinci dercede ABD'yi bağlar. ABD'nin bunun hesabını sorması gerekir.

Kendi ürettikleri dedikoduları başkalarından duyunca gerçek sandılar...

Başbakan'ın falanca ülkede şu kadar hesabı varmış. Antalya'daki raylı sisteme müdahale tmiş. Bu iftiralardan medet umacak kadar mı çaresizsiniz. Bu kadar fırsatçılık olur mu. Değerli arkadaşlar benim abdestimden şüphem yok dolayısıyla namazımdan da şüphem olamaz. Kendi ülkelerini yabancı diplomatların dedikodularından izliyorlar.. Düne kadar kendi hezeyanlarıyla siyaset üretiyorlardı artık iftira ithal etmeye başladılar. Aslını araştırmadan, arkasındaki hedef hakkında endişe taşımadan buna sarılmak en hafif tabiriyle fırsatçılıktır.

ALÇAKLAR

Benim dünürüm yazmaktan çizmekten başka birşey bilmez. Adamı müteaahit yaptılar. Benim aileme akrabalarıma iftira atıp bunu ispatlamayanlar ne kadar alçaksa bunu manşet yapanlar, yayanlar da aynı dercede alçaktır.

Ana muhalefet lideri bunları gitsin bu iftiraları ortaya atanlara sorsun. Nerede bunun delili. Gitsin bunu sorsun. Böyle birşeyi bulamayıp sadece atılan iftira üzerinden bunun hesabını istemek zavallılıktır. Olmayan şey ispat edilir mi. Benim İsviçre bankalarında bir kuruş param yok ki ispat edeyim. Bunu ispat edin ben bu makamda bir dakika durmam.. Biz yolsuzlukları çökerttiğimiz için halkımız bizi buralarda tutuyor.

Bunu siyaset malzemesi yapmak çok büyük bir nezaketsizliktir. Siyasetçi hakşinas olmalıdır... Maalesef son dönem gördüğümüz tablo Türk siyaseti açısından hoş değildir. Hakaret etmeyi siyaset dili haline getiriyorlar. Medyaya da sesleniyorum. Bunları manşet sürmanşet yaparak hükümete saldıranlar da aynı seviyesizliğin içindedir. Onurlu bir medya bunu önce sorar. Sayın Başbakan var mı böyle bir şey diye? Sen sormadan, araştırmadan iftira at. Tutmasa da izi kalır mantığıyla iftira atarsan bu seviyesizliktir.

1 milyar dolar benim param varmış. Buna o zaman önemli bir işadamıda sahip çıktı. Sonra özür diledi. Bu beyefendi şimdi Ergenekon sanığı. Bunlar ruh hallerine işlemiş. Biz bunları soğukkanlılıkla izleyeceğiz. Başbakan'a iftira atmak prim yapıyor birileri için. Reyting sağlıyorum, tiraj artırıyoruz diye düşünüyorlar...