Gündem
25 Mar 2013 17:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

"BUNLARA KİM İNANIR, KADİR İNANIR"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Akil Adamlar Komisyonu'na yönelik adı geçen Kadir İnanır'la kafa buldu..

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Akil Adamlar Komisyonu'na yönelik adı geçenlere ilişkin bir soruya, komisyon için adı da geçen sinema sanatçısı Kadir İnanır'a atıfta bulunarak, "Zaten 'Bunlara kim inanır?' diye soruyorlardı, Kadir İnanır" sözleriyle cevap verdi.

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Vural, bir grup PTT çalışanı ile birlikte posta hizmetlerinin serbestleştirilmesine ilişkin hazırlanan kanun tasarısını eleştirdi. PTT'de halen 50 bin kişilik işi 30 bin çalışanın yaptığını hatırlatan Vural, "Bu insanlar evlerine ekmek götürmeyi düşünüyor. Devletin bu insanlara sahip çıkma lazım. Zaten PTT'nin içi boşaltılmıştır. Bugün yapılmak istenen kurumu kara geçirmek değil, kara göz koymaktır" diyerek şöyle devam etti:

"Telekom'a ne oldu. 3 yıllık karı karşılığında sattınız. Çalışanlarına ne oldu, hepsi perişan oldu. Bugün geldiğimiz bu noktada, PTT çalışanları içinde durum aynıdır. Personel kıyımı yapılmak istenmektedir. Devletin PTT'ye sahip çıkması lazımdır. Bu arkadaşlarımız, evlerimize postaları taşımaktadır. Yani Kandil-İmralı arasında posta taşımamaktadırlar."

Ardından PTT çalışanları yolladıktan sonra ülke gündemine ilişkin değerlendirmelere geçen Vural, siyasiler için şeref ve haysiyetin harcanacak bir şey olmadığına dikkat çekerek, "Bizde bozdur bozdur harca. Biz bu fikrin haysiyet ve şerefini koruyarak geldik. Sen hangi şeref ve haysiyeti koruyarak buraya geldin? Öcalan ile bunlar ameliyat masası kurmuşlar. Devleti kesiyorlar, ülkeyi bölüyorlar" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın PKK’nın silahı bıraktıktan sonra sürecin başlayacağı yönündeki sözlerine dikkat çeken Vural, "Silahları bıraktıktan sonra ne süreci? Bunlar göz boyamacı taktik. Pazarlıklar var, silah bırakma çulunu serdiler. Şimdi de İsrail çulunu seriyorlar. Bu süreç millete kış, PKK’ya bahardır" dedi.

Basın toplantısının ardından soruları da cevaplayan Vural, İsrail’in özür dilemesi ile ilgili "Zamanlaması oldukça ilginç. Tarzan zorda, yetiş İsrail" esprisini yaptı. Ardından gelen "Akil Adamlar Komisyonu için adı geçen isimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da espri ile cevaplayan Vural, komisyona adı geçen sinema sanatçısı Kadir İnanır'a atıfta bulunarak, "Zaten 'Bunlara kim inanır?' diye soruyorlardı, Kadir İnanır" cevabını verdi.