Magazin
03 Ağu 2010 15:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:31

''BUNDAN SONRA HİÇ ÇAĞIRMAM'' KRAL'DAN ROJİN'E YANIT!

Okan Bayülgen'in program yapımcısı Tüysüz, Rojin ve menajerinin "terbiyesizlik" yaptığını söyledi

Rojin, menejeri aracılığıyla Okan Bayülgen’in asistanından iptalin nedenini öğrendi. "Korkudan ötürü ağırlayamıyoruz" ifadesinin yer aldığı yazışma Rojin’i şoke etti.

Bu durum iki taraf arasında gerginliğe yol açtı. Ünlü şarkıcı Rojin’in menejeri Tülay Özçelik, programa katılımın iptal sürecinde Okan Bayülgen’in asistanıyla yapılan facebook yazışmalarıyla birlikte konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA:

"Rojin,15 gün önce Okan Bayülgen tarafından 31 Temmuz 2010 gecesi yayımlanacak Disko Kralı programına davet edildi. Programın yapılacağı tarihten bir gece önce ise Facebook üzerinden bana gönderilen bir mesaj ile Kürtçe şarkı söyleyen bir sanatçıyı programlarına konuk etmekten çekindikleri için davetin iptal edildiğini öğrendim.

Rojin, Türkçe-Kürtçe şarkı söyleyen, albümleri bütün müzik marketlerde satılan, Türkiye’de Avrupa’da ve Ortadoğu’da konserler veren ünlü ve sevilen bir sanatçıdır.

En radikal milliyetçi partiler bile Kürt demekten çekinmemektedir. Devlet Kürtçe yayın yapan kanal kurmuştur. Görünen o ki; Okan Bayülgen, bu davranışı ile Türkiye’nin demokrasi ortalamasının epeyce altında kalmıştır."

BUNDAN SONRA HİÇ ÇAĞIRMAM

Okan Bayülgen’in programının yapımcısı Reyhan Tüysüz’den de bir cevap geldi. Tüysüz bu konuda şöyle konuştu: "Okan’ın bu konuyla ilgili haberi bile yok. Okan konuklarını yayın günü öğrenir zaten. Hiçbir zaman ne engel olmuştur ne de birini çağırmayı önermiştir. Bugüne kadar katılan konuklar arasında hiçbir zaman ayrım yapılmadı. Çok kaprisli sanatçıları bile ağırladık. Reklam peşinde olduklarını düşünüyorum. Cover günü yapıyorduk. Elimizdeki listeden aranmış Rojin Hanım. Onlar İstanbul’da mıyız bilmiyoruz demişler. O aşamada kaldık. Ayrıca Alex Ermenice şarkı söyledi cover olduğu için. Kürtçede söylenebilir. Türkçe dışında bir dil ayrımı yapmıyoruz. Bundan sonra Rojin’i bu yapılan terbiyesizlik yüzünden çağırmam. Bu ayıptır. Bunu hemen malzeme olarak kullanmak ayıptır. Rojin’in adını duymuşluğum bile yok. Yüzünü bile hatırlamıyorum."

Okan IŞIK/ Bugün