Televizyon
04 Mar 2010 22:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:08

'BUNDAN OLSA OLSA RECEP İVEDİK OLUR' BİROL GÜVEN'İN ŞAHAN'A ŞAŞIRTAN CEVABI!..

Yüksel Aytuğ'un Kanaltürk'teki programı Medyatik'te Şahan Gökbakar rüzgarı esti. İşte programda yaşananlar...

ŞAHAN GÖKBAKAR: GİŞE BENİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL

Yüksel Aytuğ'un "Recep İvedik 3 filmini şu ana kadar kaç seyirci izledi, 1. ve 2. filme yetişti mi?" sorusuna Şahan Gökbakar, "Şu anda 3 milyona geldik. Recep İvedik 2 toplamda 4 bin 350 yapmıştı. Ama 3'ün 2'yi geçeceğini tahmin etmiyorum. Olursa da olur, benim için hiç önemli değil" diye yanıt verdi.

ŞAHAN GÖKBAKAR: ELEŞTİRMENLERİN GÜZEL DEDİĞİ FİLME KİMSE GİTMİYOR

Yüksel Aytuğ'un, "Recep İvedik filmlerinde kabalığın övüldüğü, kaba saba insanların kahramanlaştırıldığı yolunda eleştiriler var. Ne diyorsun bunlara?" sorusuna ünlü komedyen, "Ben bu filmleri insanların gülmesi için yapıyorum. Sadece komik olsun istiyorum. Bir karakterin başından geçen olaylar bunlar. Hiçbir mesaj kaygısı yaşamıyorum. Zaten eleştirmenlerin güzel dediği filme kimse gitmiyor, kötü dediği filmlere gidiyor insanlar" şeklinde yanıt verdi.

ŞAHAN GÖKBAKAR: RECEP İVEDİK BİR SOSYAL SIFAT HALİNE GELDİ

"Köşe yazarları ve eleştirmenler Recep İvedik'i ısrarla kaba saba, eğitimsiz, nerede nasıl davranacağını bilmeyen, terbiyesiz, bayağı bir tip olarak değerlendiriyorlar. Bence dürüst, delikanlı, haksızlığa tahammül edemez, büyüklerine saygılı gibi pozitif özelliklerini de
yatırmalıyız masaya. Ayrıca toplumsal bir sıfat haline geldi Recep İvedik. Meclis'te bile konuşuldu. Sokakta insanlar birbirine 'Recep İvedikleşme!' diyor. Üniversiteler araştırıyor, tezler yazılmış, böyle şeyler duyuyorum. Ben karakteri oluştururken bunları amaçlamamıştım, gündemimde bunlar yoktu."

ŞAHAN GÖKBAKAR: SİNAN ÇETİN VE EZEL AKAY RECEP İVEDİK'İN SENARYOSUNU
GERİ ÇEVİRMİŞTİ

Yüksel Aytuğ'un, "Bir televizyon karakteri olan Recep İvedik'i sinema filmi haline getirmek senin fikrin miydi? Bu kadar tutacağını tahmin etmiş miydin?" sorusuna Şahan Gökbakar, "Etmemiştim. Dürüstçe söylemek gerekirse ben televizyon yöneticilerinden yeterli ilgi-alakayı görmüyordum. Gerek yayın saatleri açısından gerek ücret açısından, gerek bana duyulan saygı açısından. Bir buhran anında 'Artık televizyonda iş yapmayacağım' dedim ve en sevilen tiplememiz olan Recep İvedik'i sinema filmi yapmaya karar verdim. Hemen senaryosunu yazdım, değişik yapımcılara götürdüm ama kimse beğenmedi. Senaryo 8-10 yapımcı gezdi ama hiçbiri kabul etmedi. Bunların arasında Sinan Çetin var, BKM'den Necati Akpınar var, Ezel Akay var. En sonunda Faruk Aksoy'la tanıştım, anlattım. Daha önce bu tipi telEvizyonda hiç izlememişti, internetten izlettim, çok beğendi ve filmi yaptık" diye yanıt verdi.

BİROL GÜVEN, ŞAHAN'I NASIL ISKALADI?

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, yıllar önce İstanbul'a ilk geldiğinde Birol Güven'le tanışmasını anlatınca müthiş bir "ıskalama" olayı da gün ışığına çıktı. Anlattıklarıyla tüm stüdyoyu kahkahaya boğan komedyen, Birol Güven'in kendisini kaale almadığını, tanıştıklarını bile hatırlamadığını, esprili cümlelerle anlattı: "Üniversiteyi bitirdiğim yıl İstanbul'a gelmeye karar verdim. Bir bağlantı bulmaya çalışıyorum. Yeni oyuncuyum ve bir yerlerde kendimi göstermek istiyorum. Tesadüfen annemin bir arkadaşı Tamer Karadağlı abimizin akrabasıymış. Telefonlar edildi, Tamer Abi'nin geleceğimden haberi var, çok heyecanlıyım. Ben stüdyoya gittim, tabii çok etkilendim. Bir yanda Pınar Altuğ, bir yanda Birol Güven. Çaycı İsmail havalı havalı dolaşıyor, peşinde üç kişi... Çok enteresan buldum ortamı. Tamer abi beni Birol Güven'le, 'Şahan benim akrabam, İstanbul'a yeni geldi, çok yetenekli bir oyuncu' diye tanıştırdı. Birol Güven sadece kafasını kaldırıp "Hıı evet" dedi. Bu kadar... Ben boş boş bakakaldım. Dışarı çıktım. Üstüme bir hüzün çöktü, kendimi çok
kötü hissettim. Günler geçti, ben Çocuklar Duymasın dizisinde bölüm oyuncusu olmayı beklerken, bir baktım Tamer Abi'nin şoförü dizide oynuyor, Bir bozuldum, gözlerime inanamadım. Dedim, 'Birol Güven, ben elbette senden bunun intikamını alacağım.' Yemin ettim ve işte gün, bugündür! (Kahkahalar) Özellikle bu programı tercih ettim karşına çıkmak için. İşte böyle, yapımcılar yetenekli gençleri harcıyorlar. Birol Abi de yetenek harcama konusunda meşhurdur"
Karşılıklı esprilerin hız kesmediği "Medyatik" stüdyosunda Birol Güven'in Şahan'a cevabı ise kavgada söylenmeyecek cinstendi. "Demek ki 'Bundan olsa olsa Recep İvedik olur' diye düşünmüş olmalıyım..."

RECEP İVEDİK 4 ÇEKİLECEK Mİ?

"Recep İvedik 4'te neler izleyeceğiz, çekilecek mi?" sorusuna ünlü komedyen, "Bilmiyorum, gerçekten en ufak bir fikrim yok. Dünyadaki örneklere de bakmak lazım, üç filmle biten seriler de var, devam edenler de var. 5-6 yıl sonra devam edenler var, hepsi olabilir. Henüz belli bir şey yok kafamda, zaman ne gösterir bilmiyorum" diye yanıt verdi.

ŞAHAN GÖKBAKAR: CEM'LE KONUŞTUK, GÜLDÜK EĞLENDİK

"Geçen hafta Cem Yılmaz ile buluştunuz ve aranızda çok sıcak bir diyalog geçti. Neler konuştunuz?" sorusuna Şahan Gökbakar, "Sözleşip buluşmuşluğumuz yok. Bir alışveriş merkezinde karşılaştık. Arabam onun oturduğu masanın 15 metre yakınındaydı. Benim öyle bir sıkıntım olmaz, çünkü yazılıp çizildiği gibi aramızda bir husumet yok. Ben selam verdim, o da kalkıp bana doğru yürüdü, ben de ona doğru gidince spontane bir konuşma geçti aramızda. Bizi zamanında sürekli birbirine laf atan, tabir yerindeyse Gülben Ergen - Hülya Avşar tarzı polemiklerin içine sokmaya çalıştılar, bunun aslı astarı yok dedim. Cem de aynı şeyi söyledi, güldük eğlendik" yanıtını verdi.

ŞAHAN GÖKBAKAR: YAHŞİ BATI'YI GORA VE AROG'DAN DAHA AZ KOMİK BULDUM

"Cem Yılmaz'ın filmleriyle senin filmlerinin karşılaştırılmasını nasıl yorumluyorsun? Yahşi Batı'yı izledin mi" sorusuna Şahan Gökbakar, "Yahşi Batı'yı izledim ve beğendim. AROG ve GORA'dan daha az komik buldum. Teknik açıdan çok başarılı, çık iyi bir prodüksiyon. Yaratılan vahşi Batı ortamı, kostümler hepsi çok iyiydi" diye yanıt verdi.

ŞAHAN GÖKBAKAR'DAN CEM YILMAZ'A TAM DESTEK

Yüksel Aytuğ'un, Yahşi Batı filminin küfür yoğunluğundan dolayı bir çok eleştiri aldığını, kendisinin de izlerken aynı oranda rahatsız olduğunu söylemesi üzerine ünlü komedyen, "Bence yanlış düşünüyorsunuz. Çünkü insanların filmlerinde, karakterlerinde kullandıkları doneler, konuşma tarzından tutun da haline tavrına kadar, onu yaratan komedyenin seviyesini belirlemez. Bir tipleme yaratılmıştır ve farklı bir kişiliktir, öyledir. Sinemaya, televizyondan farklı olarak gidip para verirsin, filmi satın alırsın. Gitmeden önce de az çok, göreceğin film hakkında bilgin vardır. Bence bu anlamda Yahşi Batı çok ağır eleştiriliyor. Küfürden rahatsız olan hiç durmasın sinemadan çıksın. Ayrıca filmde o küfürlere çok gülen insanlar da var. Bir karakterin küfür etmesi gerekiyorsa etmeli" dedi.

ŞAHAN GÖKBAKAR: ARTIK SAKİN BİR HAYAT YAŞAMAYI TERCİH EDİYORUM

Yüksel Aytuğ'un, "Televizyonda çok başarılı işlere imza attın. Bu sektöre daha ne kadar uzak kalacaksın?" sorusunu Gökbakar, "Televizyonu düşünmüyorum. Çok sıkıldım. Her hafta koşuşturmaca, türlü sorunla karşılaşma ve karşılığını alamama durumundan dolayı televizyon
istemiyorum. Bir kalıcılığı yok ve suya yazı yazmak gibi. Artık daha sakin bir hayat yaşamayı tercih ediyorum" diye yanıtladı.

MEDYATİK KONUKLARINDAN MANGA'NIN EUROVİSİON ŞARKISINA SICAĞI SICAĞINA
YORUMLAR...

Bu yıl Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek olan Manga'nın 'We could be the same' adlı şarkısına stüdyo konuklarının yorumu ilginçti. Şahan Gökbakar, "Ben 8'inci oluruz diye tahmin ediyorum, daha yüksek olur umarım" yorumunda bulunurken, Birol Güven, "Ben müzikten anlamam, ama bunun yıllardır bir milli mesele haline gelmesini anlayamıyorum. Bizim evde de benim dışımdaki herkes için Eurovision günü hayat durur" dedi. Arka Sıradakiler dizisinin genç ve başarılı oyuncularından Fırat Çöloğlu, şarkının diğer Manga şarkılarına kıyasla daha farklı olduğunu, Manga'nın son albümünde Eurovision şarkısından çok daha iyi şarkılar bulunduğunu söyledi.

ŞAHAN GÖKBAKAR: GİŞE BENİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL

Yüksel Aytuğ'un "Recep İvedik 3 filmini şu ana kadar kaç seyirci
izledi, 1. ve 2. filme yetişti mi?" sorusuna Şahan Gökbakar, "Şu anda
3 milyona geldik. Recep İvedik 2 toplamda 4 bin 350 yapmıştı. Ama 3'ün
2'yi geçeceğini tahmin etmiyorum. Olursa da olur, benim için hiç
önemli değil" diye yanıt verdi.

ŞAHAN GÖKBAKAR: ELEŞTİRMENLERİN GÜZEL DEDİĞİ FİLME KİMSE GİTMİYOR

Yüksel Aytuğ'un, "Recep İvedik filmlerinde kabalığın övüldüğü, kaba
saba insanların kahramanlaştırıldığı yolunda eleştiriler var. Ne
diyorsun bunlara?" sorusuna ünlü komedyen, "Ben bu filmleri insanların
gülmesi için yapıyorum. Sadece komik olsun istiyorum. Bir karakterin
başından geçen olaylar bunlar. Hiçbir mesaj kaygısı yaşamıyorum. Zaten
eleştirmenlerin güzel dediği filme kimse gitmiyor, kötü dediği
filmlere gidiyor insanlar" şeklinde yanıt verdi.

ŞAHAN GÖKBAKAR: RECEP İVEDİK BİR SOSYAL SIFAT HALİNE GELDİ

"Köşe yazarları ve eleştirmenler Recep İvedik'i ısrarla kaba saba,
eğitimsiz, nerede nasıl davranacağını bilmeyen, terbiyesiz, bayağı bir
tip olarak değerlendiriyorlar. Bence dürüst, delikanlı, haksızlığa
tahammül edemez, büyüklerine saygılı gibi pozitif özelliklerini de
yatırmalıyız masaya. Ayrıca toplumsal bir sıfat haline geldi Recep
İvedik. Meclis'te bile konuşuldu. Sokakta insanlar birbirine 'Recep
İvedikleşme!' diyor. Üniversiteler araştırıyor, tezler yazılmış, böyle
şeyler duyuyorum. Ben karakteri oluştururken bunları amaçlamamıştım,
gündemimde bunlar yoktu."

ŞAHAN GÖKBAKAR: SİNAN ÇETİN VE EZEL AKAY RECEP İVEDİK'İN SENARYOSUNU
GERİ ÇEVİRMİŞTİ

Yüksel Aytuğ'un, "Bir televizyon karakteri olan Recep İvedik'i sinema
filmi haline getirmek senin fikrin miydi? Bu kadar tutacağını tahmin
etmiş miydin?" sorusuna Şahan Gökbakar, "Etmemiştim. Dürüstçe söylemek
gerekirse ben televizyon yöneticilerinden yeterli ilgi-alakayı
görmüyordum. Gerek yayın saatleri açısından gerek ücret açısından,
gerek bana duyulan saygı açısından. Bir buhran anında 'Artık
televizyonda iş yapmayacağım' dedim ve en sevilen tiplememiz olan
Recep İvedik'i sinema filmi yapmaya karar verdim. Hemen senaryosunu
yazdım, değişik yapımcılara götürdüm ama kimse beğenmedi. Senaryo 8-10
yapımcı gezdi ama hiçbiri kabul etmedi. Bunların arasında Sinan Çetin
var, BKM'den Necati Akpınar var, Ezel Akay var. En sonunda Faruk
Aksoy'la tanıştım, anlattım. Daha önce bu tipi telEvizyonda hiç
izlememişti, internetten izlettim, çok beğendi ve filmi yaptık" diye
yanıt verdi.

BİROL GÜVEN, ŞAHAN'I NASIL ISKALADI?

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, yıllar önce İstanbul'a ilk geldiğinde
Birol Güven'le tanışmasını anlatınca müthiş bir "ıskalama" olayı da
gün ışığına çıktı. Anlattıklarıyla tüm stüdyoyu kahkahaya boğan
komedyen, Birol Güven'in kendisini kaale almadığını, tanıştıklarını
bile hatırlamadığını, esprili cümlelerle anlattı:
"Üniversiteyi bitirdiğim yıl İstanbul'a gelmeye karar verdim. Bir
bağlantı bulmaya çalışıyorum. Yeni oyuncuyum ve bir yerlerde kendimi
göstermek istiyorum. Tesadüfen annemin bir arkadaşı Tamer Karadağlı
abimizin akrabasıymış. Telefonlar edildi, Tamer Abi'nin geleceğimden
haberi var, çok heyecanlıyım. Ben stüdyoya gittim, tabii çok
etkilendim. Bir yanda Pınar Altuğ, bir yanda Birol Güven. Çaycı İsmail
havalı havalı dolaşıyor, peşinde üç kişi... Çok enteresan buldum
ortamı. Tamer abi beni Birol Güven'le, 'Şahan benim akrabam,
İstanbul'a yeni geldi, çok yetenekli bir oyuncu' diye tanıştırdı.
Birol Güven sadece kafasını kaldırıp "Hıı evet" dedi. Bu kadar... Ben
boş boş bakakaldım. Dışarı çıktım. Üstüme bir hüzün çöktü, kendimi çok
kötü hissettim. Günler geçti, ben Çocuklar Duymasın dizisinde bölüm
oyuncusu olmayı beklerken, bir baktım Tamer Abi'nin şoförü dizide
oynuyor, Bir bozuldum, gözlerime inanamadım. Dedim, 'Birol Güven, ben
elbette senden bunun intikamını alacağım.' Yemin ettim ve işte gün,
bugündür! (Kahkahalar) Özellikle bu programı tercih ettim karşına
çıkmak için. İşte böyle, yapımcılar yetenekli gençleri harcıyorlar.
Birol Abi de yetenek harcama konusunda meşhurdur"
Karşılıklı esprilerin hız kesmediği "Medyatik" stüdyosunda Birol
Güven'in Şahan'a cevabı ise kavgada söylenmeyecek cinstendi. "Demek ki
'Bundan olsa olsa Recep İvedik olur' diye düşünmüş olmalıyım..."

RECEP İVEDİK 4 ÇEKİLECEK Mİ?

"Recep İvedik 4'te neler izleyeceğiz, çekilecek mi?" sorusuna ünlü
komedyen, "Bilmiyorum, gerçekten en ufak bir fikrim yok. Dünyadaki
örneklere de bakmak lazım, üç filmle biten seriler de var, devam
edenler de var. 5-6 yıl sonra devam edenler var, hepsi olabilir. Henüz
belli bir şey yok kafamda, zaman ne gösterir bilmiyorum" diye yanıt
verdi.

ŞAHAN GÖKBAKAR: CEM'LE KONUŞTUK, GÜLDÜK EĞLENDİK

"Geçen hafta Cem Yılmaz ile buluştunuz ve aranızda çok sıcak bir
diyalog geçti. Neler konuştunuz?" sorusuna Şahan Gökbakar, "Sözleşip
buluşmuşluğumuz yok. Bir alışveriş merkezinde karşılaştık. Arabam onun
oturduğu masanın 15 metre yakınındaydı. Benim öyle bir sıkıntım olmaz,
çünkü yazılıp çizildiği gibi aramızda bir husumet yok. Ben selam
verdim, o da kalkıp bana doğru yürüdü, ben de ona doğru gidince
spontane bir konuşma geçti aramızda. Bizi zamanında sürekli birbirine
laf atan, tabir yerindeyse Gülben Ergen - Hülya Avşar tarzı
polemiklerin içine sokmaya çalıştılar, bunun aslı astarı yok dedim.
Cem de aynı şeyi söyledi, güldük eğlendik" yanıtını verdi.

ŞAHAN GÖKBAKAR: YAHŞİ BATI'YI GORA VE AROG'DAN DAHA AZ KOMİK BULDUM

"Cem Yılmaz'ın filmleriyle senin filmlerinin karşılaştırılmasını nasıl
yorumluyorsun? Yahşi Batı'yı izledin mi" sorusuna Şahan Gökbakar,
"Yahşi Batı'yı izledim ve beğendim. AROG ve GORA'dan daha az komik
buldum. Teknik açıdan çok başarılı, çık iyi bir prodüksiyon. Yaratılan
vahşi Batı ortamı, kostümler hepsi çok iyiydi" diye yanıt verdi.

ŞAHAN GÖKBAKAR'DAN CEM YILMAZ'A TAM DESTEK

Yüksel Aytuğ'un, Yahşi Batı filminin küfür yoğunluğundan dolayı bir
çok eleştiri aldığını, kendisinin de izlerken aynı oranda rahatsız
olduğunu söylemesi üzerine ünlü komedyen, "Bence yanlış
düşünüyorsunuz. Çünkü insanların filmlerinde, karakterlerinde
kullandıkları doneler, konuşma tarzından tutun da haline tavrına
kadar, onu yaratan komedyenin seviyesini belirlemez. Bir tipleme
yaratılmıştır ve farklı bir kişiliktir, öyledir. Sinemaya,
televizyondan farklı olarak gidip para verirsin, filmi satın alırsın.
Gitmeden önce de az çok, göreceğin film hakkında bilgin vardır. Bence
bu anlamda Yahşi Batı çok ağır eleştiriliyor. Küfürden rahatsız olan
hiç durmasın sinemadan çıksın. Ayrıca filmde o küfürlere çok gülen
insanlar da var. Bir karakterin küfür etmesi gerekiyorsa etmeli" dedi.

ŞAHAN GÖKBAKAR: ARTIK SAKİN BİR HAYAT YAŞAMAYI TERCİH EDİYORUM

Yüksel Aytuğ'un, "Televizyonda çok başarılı işlere imza attın. Bu
sektöre daha ne kadar uzak kalacaksın?" sorusunu Gökbakar,
"Televizyonu düşünmüyorum. Çok sıkıldım. Her hafta koşuşturmaca, türlü
sorunla karşılaşma ve karşılığını alamama durumundan dolayı televizyon
istemiyorum. Bir kalıcılığı yok ve suya yazı yazmak gibi. Artık daha
sakin bir hayat yaşamayı tercih ediyorum" diye yanıtladı.

BİROL GÜVEN: TELEVİZYON EN BÜYÜK EĞİTİM KURUMUDUR
ŞAHAN GÖKBAKAR: EĞİTİMİN YERİ TELEVİZYON DEĞİL

Yüksel Aytuğ'un, "Televizyon sadece bir eğlence aracı mıdır, yoksa
eğitici, öğretici bir misyonu da var mıdır?" sorusuna Güven,
"Televizyon en büyük eğitim kurumudur. Televizyon bence eğitimde
orantısız bir güce sahip. Tartışmasız en etkili güç. Televizyonu
kullanarak toplumu bambaşka bir yöne de götürebilirsiniz. Yani ben
televizyonu en başa koyuyorum. Televizyondan her şeyi öğrenmek daha
kolaydır." diye yanıt verdi. Bu görüşe kesinlikle katılmadığını
söyleyen Şahan Gökbakar, "Televizyon kontrol edilebilir bir mecra
değil" dedi ve şöyle devam etti:
"Televizyon'un hiçbir eğitici tarafı olmamalı. Televizyona çıkan bütün
o insanların yeterli altyapısı var mı yok mu, bir şey öğretmeye
ehiller mi? Bence önemli alan insanları televizyonun başında tutmak.
Eğitimmiş, öğretimmiş, bunların yeri televizyon değil." Birol Güven'in
"Arka Sıradakiler" dizisini de esprili bir dille eleştiren Gökbakar,
dizinin bolca kavga ve şiddet içeren sahneleri olduğunu belirterek,
"Gençlerin dizilerden bir şey öğrenmek gibi bir beklentisi olduğunu
sanmıyorum" dedi.

MEDYATİK KONUKLARINDAN MANGA'NIN EUROVİSİON ŞARKISINA SICAĞI SICAĞINA
YORUMLAR...

Bu yıl Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek olan
Manga'nın 'We could be the same' adlı şarkısına stüdyo konuklarının
yorumu ilginçti.

Şahan Gökbakar, "Ben 8'inci oluruz diye tahmin ediyorum, daha yüksek
olur umarım" yorumunda bulunurken, Birol Güven, "Ben müzikten anlamam,
ama bunun yıllardır bir milli mesele haline gelmesini anlayamıyorum.
Bizim evde de benim dışımdaki herkes için Eurovision günü hayat durur"
dedi.

Arka Sıradakiler dizisinin genç ve başarılı oyuncularından Fırat
Çöloğlu, şarkının diğer Manga şarkılarına kıyasla daha farklı
olduğunu, Manga'nın son albümünde Eurovision şarkısından çok daha iyi
şarkılar bulunduğunu söyledi.