Bunaltan sıcaklıklar ne zaman bitecek? Sıcaklık 8-9 derece birden düşecek

Türkiye el nino sıcaklarının ardından, bu hafta da eyyam-ı bahur sıcaklarının etkisi altına girdi. Eyyam-ı Bahur her yıl temmuz sonu ağustos başı yaşanıyor. Peki bunaltan sıcaklar ne zaman bitecek?

Bunaltan sıcaklıklar ne zaman bitecek? Sıcaklık 8-9 derece birden düşecek - Sayfa 1

Eyyam-ı bahur sıcakları yurdu etkisi altına aldı. Birçok ilde vatandaşlar açık alanlara çıkmadı ve sokaklar kaldı. Sıcak hava insanları etkilediği kadar sokak canlılarını da etkiliyor. Kuşlar su birikintilerinde serinlemeye çalıştı.

110
Bunaltan sıcaklıklar ne zaman bitecek? Sıcaklık 8-9 derece birden düşecek - Sayfa 2

Eyyam-I Bahur’un 6 Ağustos’a kadar sürmesi beklenirken CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki hafta beklenen hava sıcaklıklarıyla ilgili açıklama yaptı.

210
Bunaltan sıcaklıklar ne zaman bitecek? Sıcaklık 8-9 derece birden düşecek - Sayfa 3

Sıcak hava dalgasının önümüzdeki 3 gün daha devam edeceğini açıklayan Şen, sal gününden itibaren tüm yurtta sıcaklıkların düşeceğini belirtti.

310
Bunaltan sıcaklıklar ne zaman bitecek? Sıcaklık 8-9 derece birden düşecek - Sayfa 4

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şen şu ifadeleri kullandı; Bugün cuma yağış yok. Sıcaklıklar ortalamanın üzerinde devam ediyor. Batı ve iç bölgelerde sıcak hava dalgası 3 gün daha devam edecek. Salı günü tüm yurtta sıcaklıklar düşüyor. Özellikle kuzey ve kuzey batı bölgelerde bugüne göre 8-9 derece düşecek.

410