Televizyon
21 Oca 2014 10:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:53

Bülent Ersoy'un dili Flash TV'yi fena yaktı!

Magazin dünyasını meşgul eden “Ersoy-Pekkan gerilimi”nde kabak Flash TV'nin başına patladı.

Magazin dünyasını meşgul eden “Ersoy-Pekkan gerilimi”nde son olarak Ersoy, Pekkan için “hödük”, “ucube” ve “hayvan mezarlığına gömülse layığını bulmuş olur” gibi ifadeler kullanmıştı. Pekkan da Ersoy’u mahkemeye vermişti.

"Diva”nın Süperstar Ajda Pekkan’a yönelik olarak olarak kullandığı ağır sözleri haber yapan Flash TV, RTÜK’ün gazabına uğradı. Üst Kurul, “Diva” Bülent Ersoy’un bu sözlerini haber yapan Flash TV’ye para cezası kesti.

“MÜZİK” CEZASI, “HAKARETE” DÖNDÜ
RTÜK, Bülent Ersoy’la Ajda Pekkan arasındaki gerilimi konu alan Flash TV’nin bir “bu kavga bitmez” başlıklı haberini incelemeye aldı. RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı, haberde, doğal seslerin dışında efekte yer verildiğini savunarak, RTÜK Yasası’nın ilgili maddesi gereğince cezalandırılmasını istedi.

Dosyayı inceleyen Üst Kurul, İzleme ve Değerlendirme Dairesi’nin talebinin aksine, bu habere “efekt”ten dolayı değil, Bülent Ersoy’un sözlerinden ötürü ceza kesti. Yayını izleyen RTÜK üyeleri, Ersoy’un Pekkan hakkında kullandığı ağır ifadeleri, RTÜK Yasası’nın “Yayınlar,  kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez" hükmüne dayanarak 11 bin 886 TL para cezasına çarptırdı.
Üst Kurul’un karar gerekçesi şöyle: “Her ne kadar Daire Başkanlığınca ekrana gelen haberde doğal sesin dışında müziğe yer verildiği gerekçesiyle yayın ihlal edildiği kanaati belirtilmiş ise de, programa konu olayda sahnede görüntülerinin verildiği dikkate alındığında doğal efektin verilmesinin mümkün olabileceği değerlendirilmiştir. Ancak söz konusu yayına ait deşifre kayıtlarının ve ilgili video görüntülerinin tetkikinde; programda Bülent Ersoy'un çeşitli yerlerde ve zamanlarda Ajda Pekkan hakkında yaptığı açıklamaların ekrana getirildiği, söz konusu açıklamaların ardı ardına kurgulanarak verildiği, bu açıklamaların eleştiri sınırlarını aşan nitelikte olduğu değerlendirilmekle mezkûr yayında, 6112 sayılı Kanun’un (RTÜK Yasası) 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi ilkesinin ihlal edildiği sabit görülmüştür.”

Karara, Hasan Tahsin Fendoğlu, Süleyman Demirkan ve Hamit Ersoy şerh koydular.

Ali Ekber ERTÜRK/cagdashabergazetesi.com