Gündem
13 Mar 2024 14:08 Son Güncelleme: 13 Mar 2024 14:21

Bülent Cihantimur için HTS bekleniyor... Savcılık ikinci telefonun peşinde

MedyaRadar, Türkiye'nin konuştuğu kazayla ilgili soruşturmanın detaylarına ulaştı. Savcılık ilk olarak olay yerinde kaybolan telefonun bulunması için bir kere daha mağdurların ifadesine başvuracak. Oğuz Murat Acı’nın avukatlarının Bülent Cihantimur ile ilgili yaptıkları suç duyurusu için HTS kayıtlarının çıkması bekleniyor. HTS kayıtlarının çıkmasının ardından Cihantimur için harekete geçileceği öğrenildi.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, 21 yaşındaki Oğuz Murat Acı’nın hayatını kaybettiği ATV kazası soruşturmasından yeni detaylar çıktı. Acı’nın avukatlarının ‘İkinci telefon bulunsun’ taleplerinin ardından savcılık harekete geçti. Kaza anında Oğuz Murat Acı’yla birlikte olan arkadaşlarının ikinci kez ifadelerine başvurulacağı öğrenildi. İkinci telefonun en son nereden sinyal aldığı araştırılıyor.

HTS KAYITLARI BEKLENİYOR!

Avukatlar Hacı Orhan ile Burak Erdin’in kaza anında arabalarda olan çocuklar ve T. Cihantimur’un babası Bülent Cihantimur’a yurtdışına çıkış yasağı talebiyle ilgili ilk adım dün atılmıştı. Dünyaca ünlü estetisyen Cihantimur’a yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Savcılık, Cihantimur’un ifadesine başvurmak için de HTS kayıtlarının çıkmasını bekliyor. Cihantimur ile oğlu T. Cihantimur’un annesi Eylem Tok’un olaydan sonra kimlerle konuştuğu, kimlerden yardım aldığı araştırılıyor. HTS kayıtlarının çıkmasından sonra Cihantimur’la ilgili harekete geçileceği öğrenildi.

EYLEM HANIM PANİK İÇERİSİNDEYDİ

Oğuz Murat Acı’nın savcılığa yaptıkları suç duyurusunda Bülent Cihantimur’un Kurumsal İlişkiler Uzmanı olan çalışanı Ayşe Ceren Saltoğlu savcılık sorgusunun ardından tutuklanmıştı. Saltoğlu’nun hem polis hem de savcılıkta aynı ifadeyi verdiği öğrenildi. Saltoğlu ifadesinde, ‘ O gece Eylem hanımla bir yemekteydik. Saat 23.00 sıralarında Eylem hanımın telefonu çaldı. Anladığım kadarıyla şoförü ile görüştü. Ancak ne konuştuklarını duymadım. Telefon görüşmesinden sonra Eylem hanım biraz panik içindeydi ve bana, 'araba nerede' diye sordu. Masadan kalkınca bana 'Oğlum Timur'u alacağız' dedi. Ben de işverenim olduğu için fazla sorgulamadım. Restorandan çıkıp kendi aracıma bindik. Aracı ben kullandım. Eylem hanım yanımda oturup bana yolu tarif etti. Sonrasında sürekli telefonu çaldı. Görüşmeler yaptı. Ben yola odaklandığım için ne konuştuklarını duymadım.

‘HAVALİMANINA DOĞRU GİT’

Eylem Hanım ve 2 çocuk da arabanın arka koltuğuna oturdu. Ben de U dönüşü yaparak geldiğim yoldan geri döndüm. Yolda Timur şoktaydı. Annesine sürekli, 'anne beni affet araç pert oldu' diyordu. Diğer iki çocuk kendi aralarında konuşuyordu ama Timur epey şoktaydı. Eylem Hanım Timur'a 'Sen iyi misin?' diyordu. İki çocuğu büyük bir sitenin önünde indirdikten sonra Eylem Tok'un evine gittik. Eylem Hanım bana, 'Sen Timur'u yalnız bırakma, biz şoför ile kaza yerine gidip kontrol edeceğiz' dedi. Ben Timur ile eve girdim. Timur'a, 'Ne oldu? Ne yaşadınız?' diye sordum ama cevap vermedi. Yalnız kalmak istediğini söyleyerek odasına çıktı. Bir süre sonra Bülent Cihantimur, Eylem Tok ve şoförleri eve geldi. Benim dışarıda beklememi istediler. Bir süre sonra da Bülent Bey 'Timur iyi değil doktora götürelim' dedi. Yolda giderken Eylem Hanım bana, "Havaalanına doğru git' demesi üzerine havaalanı yoluna girdim."