Gündem
08 Kas 2013 16:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

BÜLENT ARINÇ'TAN TARİHİ ÇIKIŞ! BEN ARTIK YOKUM!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Artık ben yokum' diyerek Başbakan Erdoğan'a sitem etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Belgrad’tan canlı yayınlanan Özel Söyleşi’de gündemi değerlendirdi. Arınç ’artık ben yokum’ diyerek Erdoğan’a sitem etti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da katıldığı ve TRT Türk’te yayınlanan programda "dava arkadaşım" dediği Başbakan Erdoğan’a üstü kapalı olarak sitem etti.

Öğrenci evleri tartışması tam gaz devam ediyor. Zaman gazetesinin Başbakan Erdoğan’ın öğrenci evleri ile ilgili sözlerini yayınlamasının üzerine Bülent Arınç, "bu asparagas bir haberdir" diyerek yalanlamıştı. Ancak aradan 12 saat geçtikten sonra grup toplantısında Başbakan Erdoğan sözlerinin arkasında durduğunu açıkladı.

İŞTE BÜLENT ARINÇ’IN AÇIKLAMALARI

Hükümet sözcüsü Arınç ile Başbakan’ın birbiri ile çelişen sözleri hükümeti eleştiren çevreler tarafından kullanılmıştı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Arınç, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da katıldığı ve TRT Türk’te yayınlanan programda "dava arkadaşım" dediği Başbakan Erdoğan’a üstü kapalı olarak sitem etti.

Avrupa Konseyi tarafından Sırbistan’da düzenlenen "Medya ve Bilgi Toplumundan Sorumlu Bakanlar Konferansı"na katılmak için Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Belgrad Kalesinde, TRT Türk Kanal Koordinatörü Nasuhi Güngör’ün konuğu oldu.

Bülent Arınç "Başbakan’ımızın çocuklarımızın üzerinden söylemek istedikleri doğru ve katılıyorum. Ama onun ’gerekirse yasal düzenleme yaparız’ demesi, ardından gayretkeş bir valimizin bu sözlerin üzerine atlaması çok doğru bir davranış değil" dedi.

ERBAKAN HOCAMIZ RAKİBİN ŞAHADETİ EN GÜÇLÜ ŞAHADETTİR DİYORDU

Ben grup toplantısının arkasından buraya geldim. Görüşlerimi de ifade etmedim. Düşüncelerimi açık biçimde ifade edeyim. Memnuniyetle söyleyeyim, ben Salı Akşamı plan bütçe komisyonunda tartışmalarımız oldu. Bütün muhalefet milletvekilleri CHP, BDP, MHP olsun konuşmalarında "biz size güveniyoruz, siz vicdan sahibisiniz" diyerek başladılar sorularına. 20 küsür senelik siyaset sürecinde bana güveniliyorsa ne mutlu. Erbakan Hocamız en güçlü şahadet rakibin şahadetidir diyordu.

Şüphesiz başbakanımız büyük bir halk kahramanı, dindar, iyi bir aile reisi, siyasette sözünün eri bir insan. Her siyasetçi açısından meseleye böyle bakmamız lazım. Birileri kürsüye çıktığı zaman "dayansın ehli kübur" cinsinden beyitler söylenenler var.

BEN TUTANAK KATİBİ DEĞİLİM

Ben ağır ceza mahkemesinde avukatlık da yaptım, orada da güvenilir bir isimdim. O adam satılmaz, eğilip bükülmez denirdi. Ben şimdi hükümet sözcüsüyüm. Arkadaşlarıma bilgi verirken söylediğim her sözün yerini bulması lazım. Tutanak katibi değilim, özet yapıyorum. Ama söylediklerim içeride konuşulanlara doğru şekilde uymak zorundayım.

HÜKÜMETİMİ KORUMAK ZORUNDAYIM

Ben hükümet sözcüsü olarak söylediklerimle hükümetimi zor durumda bırakmamalıyım. Hükümetime yara vermemeliyim. Başbakanımı korumak zorundayım ikincisi. Satır satır onun söyledikilerini yanıtlamak zorunda değilim. O gün bir soru soruldu. Ben bulunduğum yerde, ne duymuşsam onu söyledim. Duymadıklarımdan sorumlu değilim. Bakanlar Kurulu toplantısında konuşulmadı bu elbette. Bundan dolayı üzülmem, eksiklik hissetmem, yanlış yaptığımı düşünümüyoru.

Başbakanımız grup toplantısında "böyle şeyler duyuyoruz, bekar genç kızlar ve erkeklerin birarada oturması mahsurlu" dedi. Bu sözler ile benim söylediklerim tezat teşkil etti.

BEN YANLIŞ YAPMADIM AMA...

Ben yanlış yapmadım, ama farklı bir şey söyledi ve benim açıklamalarım ile kendi sözleri arasında bir fark ortaya çıkardı. Ben tevil edemem bunları ama başka pek çok insan "Başbakan’ın beni hiçe saydığını" ileri sürdü. Başbakan’ın sözlerinden ben sorumlu değilim. Kendi düşünür. Bu sözleriyle toplumda sosyal bir yaraya parmak bastığını düşünebilir. Ama aradan 12 saat bile geçmeden çelişki içinde bir şey yaşandı. Bunu ifade etmem lazım. Bu çelişkiye dikkat çeken pek çok isim bizi eleştirdi. Bazı eleştiriler haklıdır, saygı duyuyorum, ama bazıları bizi haksızca vuran, hazır imkan buldum vurayım diye bir şey var.

BEN SADECE BAKAN DEĞİLİM ÇOK ŞEYİ TEMSİL EDİYORUM

Birlikteliğimizin bazen zor günler geçirdiğini biliyorum, bazen münakaşa ettiğimiz oluyor. Biz dava arkadaşıyız. Kader birliği yapıyoruz. Hükümetteki sorumluluğum sadece bakan olduğum anlamına gelmez. Futbol sadece futbol değildir diye bir kitap var. Ben de sadece bakan değilim. Meclis başkanlığı yapmışım, demokrasi yolunda gençliğimi, ailemi, siyasi hayatımı feda etmişim, ben çok şeyi temsil ediyorum. Benim yıpranmamam, hiçe sayılmam lazım. Başbakanımız buna dikkat eder. Ama zaman zaman hepimiz hata yapabiliyoruz.

BAŞBAKAN TOPLUMDA YANLIŞ ANLAŞILMAYA YOL AÇTI

Bir bakan yanlış yapabilir. işinde davranışında yanlış yapabilir. Bunun tartışılacağı yer ekranlar değildir. Hesabını verir ya da vermez. Bu hesap vermek bir yargı demek değildir. Biz siyasi hesap veririz. Başbakan gereğini yap der, bakan bana müsade der. Böyle bir noktaya gelmemek lazım.

Dünkü açıklamalarınız yanlıştı demeden, ima bile etmeden; konuşması başbakan’ın hakkıdır. Ama bana karşı davranışı toplumda yanlış anlaşılmıştır. Buna izin vermemesini benim beklemem de benim hakkımdır.