Gündem
03 Ara 2013 08:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

Bülent Arınç'tan Taraf'a fitne uyarısı!

Bülent Arınç AKP ile Gülen Hareketi arasında yaşanan çatışmanın faturasını cemaat medyasına kesti.

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç AKP ile Gülen Hareketi arasında dershaneler üzerinden yaşanan çatışmanın faturasını cemaat medyasına kesti. 

Bülent Arınç, dershaneler konusunda açıklama yaparken cemaate ait basın kuruluşlarına seslendi, yangını alevlendirmeyin uyarısında bulundu.
 
İşte Arınç'ın yaptığı o fitne uyarısı;
 
Ben bir Hadis-i Şerif’e çok önem veririm. ‘Yakında büyük fitneler olacak, o fitnelerde ayaktaduranlar  yürüyenlerden, oturanlar da ayakta  duranlardan daha hayırlıdır.’  Hükümet sözcüsü olarak bunu yapmamış olayım. Bu benim Bülent Arınç olarak duyduğum ızdırabın sonucudur. Fitneyi büyütmeden ne doğruysa onu yapacaksınız. Bu sözüm kime. Önce kendimize kabul 
edelim ama her gün hükümeti hedef tahtasına oturtarak güzel insanların arasını açmaya çalışanlara buradan istirham ediyorum, fitnenin aleti olmayalım, ne siz ne de biz. Bu ateşin söndürülmesi için herkes elindeki bir bardak suyu  döküversin. Şu andaki yayınları ben okumakta dinlemekte zorlanıyorum. 10 yıl önceki dosyaları açmanın, daha heybemizi açmadık, deve yükü heybemiz var demenin fitneyi büyütmekten başka sonucu yoktur. Ocak’ta yasayı çıkartıyoruzve dönüşüm için de gerekli süreyi veriyoruz.
 
Bu meseleyi olmazsa olmaz noktasına getirerek hakaretlerinin dozunu arttıranlara söylüyoruz ki dershaneler sadece siz değilsiniz. Dershaneler ve Hizmet Hareketi’yle Hükümet, karşı karşıya gelmiş değil. Ocak ayında Meclis’in gündemi müsait olduğunda inşallah bunu yasalaştıracağız.