Gündem
28 Mar 2014 10:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:01

Bülent Arınç'tan 'ses kaydı' açıklaması: 'Dün akşam bir rezalet yaşandı'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, güvenlik zirvesine ait ses kayıtlarının internete düşmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

İşte Arınç'ın açıklamalarından satır başları:

"DÜN AKŞAM BİR REZALET YAŞANDI"

Dün akşam büyük bir rezalet yaşandı, alçaklık icra edildi. Türkiye devletine karşı sır mahiyetinde olması gereken bir toplantı ortam dinlemesiyle elde edildi. Şahısla ilgili her şeyi söylersiniz, o kişi bundan üzülür. Yapacağı bir şey varsa yapar. Onun şahsını ilgilendirir.

Ama bugün devlete ihanet, açıkça casusluk var. En gizli kalması gereken bilgi ortam dinlemesiyle dinlenebiliyor. Kimdir, neresidir, hangi ülkedir, hangi alçaktır? Buna cevap verebilecek durumda değilim. Ben de yetkimi kullandım ve akşam 18’den itibaren geçici yayın yasağı getirdik. Milletini seven bu ülkenin insanı doğru şeyler yazmış ama maalesef ana muhalefet lideri ve bazıları söz konusu Suriye olunca onun sevgisini ceplerine koymuş, öyle konuşuyorlar.

'SURİYE - EL KAİDE - IŞİD İSTİFADE EDER'

Konuşmalar büyük ihtimalle gerçek. Bundan Suriye, El Kaide, IŞİD istifade eder. Mahir Kaynak eski istihbaratçıdır. Şöyle der. Bu olay kimin işine yarar? Bunu bilirseniz bu işi kimin yaptığını da bilirsiniz. Suriye uçağımızı düşürdü, Akçakale’yi bombaladı, onlarca insan öldü. Biz de angajman kurallarını değiştirip vurduk. Bir ana muhalefet liderinin sorumluluk taşıması gerekir. Bu devletin beka meselesidir. Devletin güvenliğine ait bir şeyi yayınlamak suç, cinayet demesi gerekirken Youtube’a erişim neden engellendi demek hangi akla sığar, kime hizmet eder.

BİRİNCİ OLACAĞIZ

Önümüzdeki seçimde arzuladıklarına ulaşamayacaklar. Yapılanlara karşı halk daha çok kenetlenerek, Başbakan’ına daha çok sahip çıkarak sevgisini gösterme ihtiyacı duydu. Biz bu seçimde yine birinci olacağız

SORU-CEVAP

17 Aralık ve 25 aralık operasyonlarının ardından Emniyet ve yargıda yer değiştirmeler yaşandı. Dışişleri’nde hala ortam dinlemelerinin olduğu görülüyor? Seçimden sonra nasıl mücadele edeceksiniz?

Olaylar ortaya çıktıktan sonra şebekenin varlığı tespit edildi. Devlet içinde kadrolaşmış…  Bir kısmı tanıdığımız ama bu yönünü bilmediğimiz şekilde bazı işlerin içinde olmuşlar. Keşke 17 ve 25 Aralık’la karşılaşmamış olsaydık. Yolsuzluk iddiası kötü bir eşy mi? Hayır. Yolsuzluk iddiası Türkiye’de her zaman oldu. Bu iddiaları saf ve temiz olarak ortaya koymak yerine, bu iddialar üzerinden siyasi operasyon yapmak isteyenler varsa o zaman durum ikiye ayrılır. Önce bunu yapanların hangi plan içinde olduğunu ortaya çıkartıp adaletin önüne çıkarmak lazım. Yolsuzlukla ilgili olarak da adli sürecin işlemesi lazım. Bunlarda birinci baskın çıktı. Yargının görevini yapmasına engel olmamak lazım. İddianameler hazırlandı. Soruşturma gizli. Bunu beklemeden, Bakanlar hakkında Meclis soruşturması vermeden bunlar illa fezleke okunsun dediler. Bunlar işin laf kısmında. Soruşturma önergesi ver diyorum. ‘Yok biz onu vermiyoruz. Seçimlerde malzeme yapacağız. Bağırıp çağırıp hakaret edeceğiz’ diyorlar. Sonunda biz verdik soruşturma önergesini. Emniyet ve yargının içinde kısmen TİB, TÜBİTAK’ın içinde bu Başbakan’ın paralel yapı diye nitelendirdiği bir organizasyonun varlığı ortaya çıktı. Bu devam edecek. Yapının ne yapmak istediği, neyi nasıl yapmak istyediği.. Çok da teknik çalışmıoşlar. Bazılarına hala akıl sır erdirlmeye çalışıyorlar. Seçim sonrası Nisan, Mayıs, Haziran vurup dökmeden tedbir alınır.

"KAFAYI BULMUŞ İNSANLARI DEĞİL..."

Ortam dinlemelerini bazı yerlerde yaptıklarını biliyorduk da, buraya kadar sızmış bir yapının, MGK toplantılarını da dinlediği varsayılabilecekse, veya başka yerlerde tamamen ülkenin güvenliğine ilişkin meseleyi 'ben öyle bir zamanda ortaya çıkarırım ki, ortalık toz duman olur. Türkiye dünyada yalnızlaşır ve Türkiye komşularıyla ilişkilerinde zorlanır' diye düşünen varsa ortam dinlemesini mutlaka onlar yapmıştır.

Yoksa bir balıkçı lokantasında balık yerken, kafayı da biraz bulmuş insanların konuşmasını dinlemiyorlar. Devletin üst güvenliğinin gerektirdiği bir yerde yapılan bir konuşmayı dinliyorlar. Şüphesiz bunlar araştırılacaktır, hangi kaynaktan, ne amaçla yapıldığı da ortaya çıkacaktır.

"BİLSEM BİLE SÖYLEMEM DOĞRU DEĞİL"

Şu anda size adres vermem bunu isimlendirmem mümkün değil, bilsem bile bunu söylemem doğru değil. Ama doğrusu bilinmiyor. Çünkü dün akşam saatlerinde haberdar olabildik. Bütün bunların bir amacı mutlaka vardır. Ortak hedefi Ak Partihükümetini düşürmektir. Hodri meydan, onlar ellerinden gelen kötülüğü yapacak biz de halkımıza güveneceğiz. Halkımızla birlikte bu oyunu bozacağız.

Artık sesimizi muhafaza etmek için böyle yeşil yeşil çaylar içiyoruz.

DAHA GÜVENLİKLİ ALANLARI SEÇMELİYİZ

Kriptolu telefonların bile bir şekilde dinlendiği bir gerçek. Normal ve geçerli usullerle yapılmış bir toplantı ne kadar samimi ise.. Hırsızın hiç mi kabahati yok sözünü hatırlayalım. Ne yapacaklar gelin yer altına inelim, jammerların olduğu yerde hafif sesle konuşalım mı desinler. Bu ayıp değil mi? Bu kadar ders yeter. Bundan sonra güvenlikli alanlarımızı daha dikkatli seçmeliyiz diye düşünebiliriz.

MİT’İN SERVİS ETTİĞİNİ DÜŞÜNMEK AKLA ZARAR

MİT’in bunu dışarıya servis ettiğini düşünmek akla zarardır.

BÖYLE KARŞIMIZA ÇIKACAKLARINI SÖYLESELER İNANMAZDIM

Geçen yıl Mayıs ayında ABD ziyaretimde bizzat giderek görüşmelerim oldu. Ondan önce telefonla görüşmelerim oldu. Zaman zaman bir araya geldik. Bugün karşılaştığımız olaylara bakıyorum. Böyle şeyler olacağını, böyle karşımıza çıkacaklarını söyleseler inanmazdım. Biz hep hizmet gördük, okulları gördük. Bunların dışında bugüne kadar siyasi amaçlı bir şey görmedim. ABD’den döndüğümde hükümetimiz için dua ettiğini, güzel şeyler dilediğini ifade etmiştim. Ancak o gruba mensup olduğunu bildiğimiz bunların siyasi amaçlar taşıdığını, Başbakanı ve hükümeti devirmek için bir takım planlar yaptıklarını gördük. Bugün yapılan her şeyin bu beraberlikle ilgisi olabilir.

SON OLAYDA BELLİ BİR KESİMİ SUÇLAMIYORUM

Son olayla ilgili belli bir kesimi suçlanıyorum. Bunu yapanın lanetli bir iş olduğunu söylüyorum. Koskoca camiada şu kadar kişi, şimdi parti kurmaktan da söz ediyorlar, CHP ve MHP’ye oy vermekten de bahsediyorlar. Bu hareketin siyasi harekete dönüştüğünü herkes kabul ediyor. Biz de bundan sonra onlarla siyasetçi diliyle onlarla konuşacağız. Onlara Allah yolunda hizmet için yola koyulmuş bir grup olarak değil partilerden biri olacak bakacağız.

BİZ SİZE KOL KANAT GERERKEN SİZ BİR SİYASİ PARTİ DEĞİLDİNİZ

Ben bu seçimde oy kullanmayacağım. Küstüm, AK Parti’ye oy verecektim ama vermeyeceğim. Bu makul. Ama ben AK Parti dışında herkese oy vereceğim dersen. Partinizi kurun, karşı karşıya gelelim. Bundan sonra sizi parti olarak görelim.
Moğolistan’da okullar açarken, Türkçe olimpiyatları yaparken her işinize koşmuş, her şeyinize gözyaşı dökmüş insanlar aldanmış olduğumuzu kabul edelim ve siyasette yarışalım.

Allah kuran peygamber sahabe hayatı diyenler Antalya’da Akaydın’a oy verecekler.

AK Parti’yi mahvetmek benim görevim diyorsanız Allah istemedikçe hiçbir şey yapamazsınız. CHP'ye oy vermek suç değil. Siz cemaat, camia, hizmet diyerek bu noktaya geldiniz. Bunu derken siyasi tavır almak yoktu. Biz size kol kanat gererken siz bir siyasi parti değildiniz.

Siyasi partinin lehine olabilecek davranışı ne CHP ne de AK Parti oldu. Bu seçimler kırılma noktası oldu. Seçimden sonra bu tavırlarını devam ederlerse,  siyasi parti olarak devam ederler. Kazanamazlarsa Türk siyasi tarihi bir parti çöplüğü haline geldi. Bunun üzerine de örtü örterler.

ALÇAKLIK VESİKASI BİLE EKONOMİK DENGELERİ SARSMADI

Bu hükümet gitsin diyenler bu ev yakılsın diyenlerdir. Ne gelecek peki arkadan. Türkiye’yi daha iyi yönetecek bir kadro mu var. 80 binlerden 60 binlere düşürdüler borsayı ama Borsa hemen toparlandı. Eskiden birinin kaşını çatmasıyla borsa yükselirdi. Dün akşamki yayınlanan alçaklık vesikası bile Türkiye’de ekonomik dengeleri sarsmadı. Tuzaklar bir bir ortaya çıkıyor. Gezi olaylarında 3 gün Başbakanlığa vekalet ettim. Bir olay yolundan çıkıyor. Dalga dalga şehirlere yayılıyor.

Mesele ağaç meselesi değil kardeşim hala anlayamadın mı diye atılan tweetlerden sonra olayların neye mal olduğunu görmek lazım. 30 Mart akşamından sonra şu anda konuşulan olaylardan bir çoğunu konuşmadığımızı göreceğiz