Gündem
22 Ara 2017 12:23 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:53

Bülent Arınç’tan Reza Zarrab çıkışı: Kafasında parçalardım

Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, ABD’de yargılanırken “itirafçı” olan Reza Zarrab ile ilgili dikkat çeken sözler söyledi.

Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, ABD’de yargılanırken “itirafçı” olan Reza Zarrab ile ilgili dikkat çeken sözler söyledi.

Arınç, Manisa Medya TV’de 10 Aralık’ta yaptığı açıklamaları bugün sosyal medya hesabından paylaştı.

Arınnç, Zarrab'ın dönemin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin elinden aldığı ihracat ödülünü eleştirdi.

“Zarrab’a plaket vermemek lazımdı. Benim elim gitmezdi, vermezdim. Bunları öngörmek lazım. Türk bayrağı önünde adamı ‘sen çok iyi bir adamsın, bak Türkiye’nin cari açığını düşürmüşsün’ dememek lazımdı” ifadelerini kullanan, Arınç’ın “Benim yanıma gelip ‘hükümet sözcüm size bir hediye getirdim’ deseydi onun kafasında parçalardım” demesi dikkat çekti.

Dönemin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından Sarraf’a ödül verilmesi için de Arınç, “Onu kapıdan kovardım. Bu yüzden kimse de kapımı çalmadı. Bu nasıl olabilir? Şimdi Numan beyin (Kurtulmuş) düştüğü hale bakın. Adama plaket veriyor. Benim elim gitmezdi, vermezdim. Bunları öngörmek lazım. Bu adam kim, ben bu adama neden plaket vereceğim? Bu adamın meşruluğu Ebru Gündeş’in kocası olmaktan geliyor. Banane?” ifadelerini kullandı.

İşte o video