Politika
19 Şub 2023 09:19 Son Güncelleme: 19 Şub 2023 09:23

Bülent Arınç’ın açıklamaları üzerine çarpıcı kulis! ‘Cumhur İttifakı hiç de hoşnut değil…’

Gazeteci Sedat Bozkurt, Cumhur İttifakı’nın, Bülent Arınç'ın seçim tarihine ilişkin açıklamasından hiç de hoşnut olmadığı bilgisini paylaştı.

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma yol açan iki büyük deprem sonrası gündeme getirilen 'seçim tarihi' tartışmasını köşesine taşıdı.

AK Parti hükümetlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı dahil önemli görevler üstlenen Bülent Arınç'ın açıklamalarına değinen Bozkurt, şunları söyledi:

"(...) Arınç'ın, AKP üyesi olmasına karşın parti ile organik bir ilişkisi yok. AKP adına da cumhur ittifakı adına da bir pozisyon alması çok mümkün değil. Söyledikleri doğru bile olsa ilk itiraz MHP kanadından gelecektir. Teknik olarak bir konunun altını çiziyor Arınç açıklamasında, seçimlerin ancak anayasa değişikliği ile mümkün olabileceğini ve bunun için de Cumhurbaşkanının liderlerle bir araya gelmesi gerektiğini kaydediyor.

Anayasayı değiştirmekten bile zor bir şeyden bahsediyor yani. Zamanlaması açısından eleştirilse de bu bir tespittir. Arınç’ın açıklamasından cumhur ittifakının hiç de hoşnut olmadığının altını çizelim. Bu meselenin Arınç üzerinden tartışılması ilk olarak cumhur ittifakında rahatsızlık yarattı. Belki başka bir zeminde başka bir siyasi aktörün açıklamasıyla gündeme gelmesini istiyorlardı. (...)"