Gündem
09 Ağu 2013 15:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:20

BÜLENT ARINÇ O TÜRKÜYÜ DAHA ÖNCE ZEVKLE DİNLEMİŞ!

Bülent Arınç'ın söylenmesine izin vermediği 'Vardar Ovası' türküsüyle ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın söylenmesine izin vermediği 'Vardar Ovası' türküsüyle ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın söylenmesine izin vermediği 'Vardar Ovası' türküsüyle ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. O detayda, Arınç'ın 'Onda rakı falan geçiyor. Başka birşey söyle' diyerek söylenmesine izin vermediği türküyü daha önce farklı sözlerle dinlediği ve eşlik ettiği görülüyor.

İŞTE O HABER :

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Makedonya'ya yaptığı ziyaretle ilgili ayrıntıları sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabı aracılığıyla takipçileriyle paylaştı.

Üsküp'te katıldığı '7.Uluslararası Atatürk Kongresi'nin açılışında mini bir konser gerçekleştirildiğini aktaran Arınç, mesajlarında şunları kaydetti:

''Üsküp'teyim, Atatürk Kongresi'nin açılışının ardından küçük bir konser düzenlendi. Atatürk'ün sevdiği parçalar çalınıyor. Ben de eşimle birlikte o muhteşem parçayı Vardar Ovasını büyük bir keyifle dinliyorum. Bu topraklarda Akif'in, Yahya Kemal'in şehrinde evlad-i fatihanızla birlikte olmak heyecan verici. Vardar Ovası şarkısını dinlerken aklıma büyük şair Yahya Kemal'in 'Kaybolan Şehir' adlı şiiri geliyor. Bir iki mısrasını paylaşmak istiyorum;

'Üsküp ki Yıldırım Beyazıt han diyarıdır,
Evlad-i Fatihan'a onun yadigarıdır.
Üsküp ki Şar-dağı'nda devamıydı Bursa'nın,
Bir lale bahçesiydi dökülmüş temiz kanın.
Çok sürse ayrılık aradan geçse çok sene,
Biz sende olmasak bile, sen bizdesin gene.'

Fırsat buldukça buralara gelip, buradaki soydaşlarımızı ziyaret etmelisiniz. Hepinize Üsküp'ten kucak dolusu selamlar.''