Gündem
03 Ara 2013 14:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

Bülent Arınç, Mehmet Baransu'yu savcılara şikayet etti!

Bülent Arınç, MGK kararlarını yayınlayan Taraf yazarı Mehmet Baransu'yu savcılara şikayet etti!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MGK kararlarını yayınlayan Taraf yazarı Mehmet Baransu ile ilgili olarak, "Ceza sorumluluğu ile karşı karşıya gelebilir, bunu savcılarımız düşünsün." dedi.
 
Taraf gazetesinde cemaat ile hükümet arasındaki gerginlikliği tırmandıran belgelerle ilgili de konuşan Arınç, "Başımız dik, alnımız açık, bir gazete ya da gazeteci, bu konularda da mahir olduğunu önceden bildiğimiz bir gazeteci, 2004 tarihinin bir ayına ait MGK toplantısının kararını yayınladı. Bu bir karardır, MGK Genel Sekreterliği Kanunu'na bakmamız lazım. Bir MGK kararının ya da tutanaklarının başkaları tarafından bilinmesi mümkün değil. Bu kanun hükmü. Bir gazetecinin bu şekilde bir bilgiyi açıklaması kanunen mümkün değil" dedi.
 
"BUNU SAVCILAR DÜŞÜNSÜN"
 
Sır niteliğindeki belgelerin yayınlanmaması gerektiğine vurgu yapan ve bu konuda savcıların gerekeni yapması gerektiğine vurgu yapan arınç şöyle devam etti: "Bir de bildiriler var. Bunları zaten açık yapıyoruz, sizlere veriyoruz. 25.08.2004 tarihli 481 sayılı MGK kararını birisi ele geçirmiş ve yayınlıyor, TCK, Mit Kanunu, Basın Kanunu, RTÜK Kanunu'na göre sır niteliğindeki bilgilerin yayınlaması ile ilgili ceza öngörülmüş. Bunu yapan insan bir ceza sorumluluğu ile karşı karşıya gelebilir. Bunu savcılarımız düşünsün.