Gündem
19 Mar 2017 17:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:34

Bülent Arınç ile Hüseyin Gülerce Twitter'dan kapıştı: Halbuki ahmaklıktan söz ediyordu...

Eski Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Star yazarı Hüseyin Gülerce, Melih Gökçek tartışması üzerinden bir kez daha karşılıklı açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le eski Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç arasındaki polemiğe, Star yazarı Hüseyin Gülerce de girmişti. İki ismin tartışmasında referans verilen Gülerce, Cemaat imamlarından Harun Tokak'ın kendisine “Yeni bir hükümet kurulacak, Başbakan da Bülent Arınç olacak. Kabine listesi de zaten hazır…” dediğini iddia etmişti.

Bülent Arınç bugün Twitter üzerinden açıklama yaparak “Hüseyin Gülerce'nin ortaya attığı, İ.Melih Gökçek'in ise üstüne atlayıp altında kaldığı iddia için, ‘Harun Tokak'tan duyduk’ demişlerdi. Harun Tokak ise bu iddiayı ve sahiplerini yalanlamıştır” dedi. Harun Tokak’ın açıklamasını da paylaşan Arınç, “İddia sahiplerinin yalanları ortaya çıkmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunuyorum” diye ekledi.

İşte o mesajlar:





Bülent Arınç’ın bu mesajlarına karşılık ise Hüseyin Gülerce, Twitter’da “Harun Tokak yalanlamış. Bülent Arınç da onun yalanına sarılmış. Darbeciler de inkardan başka şey yapmıyor. Tokak'la yeminleşmeye ben varım” diye yazdı.

“Allah'ı şahit tutarak Harun Tokak'la yeminleşelim mi? Kim yalan söylüyorsa dünyada iken Allah onu kahretsin, rezil etsin...” diyen Gülerce şöyle devam etti:

“Bülent Arınç, FETÖ'ye hala Hizmet Hareketi diyen H. Tokak'ın tweetini sahiplenerek safını belli etti. Halbuki ahmaklıktan söz ediyordu... B. Arınç ‘FETÖ'nun Gezi olaylarında Erdoğan'ı devirme planı yoktu’ diyor Zekeriya Öz ise ‘Gezi'ye PKK da katılsaydı hükümet yıkılırdı’ diyor. H. Tokak FETÖ Çatı Davası sanıklarından ve İsrail'in himayesinde yurt dışında kaçak. Bülent Arınç nasıl oluyor da Tokak'ın ipine sarılıyor? Harun Tokak'ın Twitter adresine baktım. B. Arınç'ın alıntı yaptığı tweet yok. Bunun bir izahı olmalı. Yoksa birileri o adresi kullanıyor mu?”

Bu arada, polemiğin taraflarından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Hüseyin Gülerce’nin Arınç’ı hedef alan tweetlerini paylaştı.

İşte o mesajlar:






NE OLMUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konuk olduğu TGRT Haber'de 'Neler Oluyor' programında FETÖ'nün, Bülent Arınç'ı başbakan yapacağını iddia ederken şunları söylemişti:

“Recep Tayyip Erdoğan Gezi olaylarında yurtdışından geldiği zaman düşürülmüş ve bitmiş olacaktı. Partinin içinde FETÖ’cü milletvekilleri hazırdı ve bir FETÖ’cünün lafıdır, Hüseyin Gülerce’nin bizzat kendisine söylenmiştir, ‘Bülent Arınç Başbakan olacaktı.’ O tarihte hazırlanmış ve bitmişti. Bülent Arınç, şimdi buna ‘evet’ der, ‘hayır’ der onu bilemem ama ben bundan yüzde yüz eminim. AK Parti iktidarına yeni bir şekil vereceklerdi. Bu uluslararası bir operasyon, Recep Tayyip Erdoğan’ı uzaklaştırma operasyonu…”

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise ertesi akşam TGRT Haber'e telefonla bağlanarak, "Sadece senaryodan ibaret olan bu sözler yalandır, iftiradır. Hüseyin Gülerce’nin diyeceklerini merakla bekliyorum" demişti.

“BANA AHMAK DİYEBİLİRSİNİZ”

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Twitter'da yayınladığı videolu mesajında tarihi bir itirafta bulunan Bülent Arınç, "Bana ahmak diyebilirsiniz. FETÖ'nün terör örgütü olduğu o gece anladım" demişti.